Audi A5 kabriolet

Predstavljeni novi Audi A5 i S5 kabriolet

Obnavljanje modela A5 Audi završava predstavljanjem kabrioleta koji će službenu premijeru doživjeti krajem studenog na salonu automobila u Los Angelesu. Kao i ranije predstavljeni kupe i Sportback, niti Audi A5 kabriolet se previše dizajnerski ne udaljava od prethodnika. Svježiji je i oštrijih linija, a unutrašnjost mu je preglednija i modernija, jednako kao i u ostale dvije karoserijske verzije. Naravno, u ponudi je i Virtual Cockpit, digitalna ploča s instrumentima poznata iz ostalih novijih Audijevih modela.

Nova generacija A5 kabrioleta lakša je u odnosu na prethodnu oko 40 kilograma u osnovnoj izvedbi što doprinosi agilnijoj vožnji i nižoj potrošnji goriva. Platneni krov električno je pokretan, a može se koristiti do brzine od 50 km/h. Za sklapanje je potrebno 15 sekundi, dok podizanje traje tri sekunde duže.

Ponuda motora sastoji se od tri benzinca od kojih je najsnažniji 3,o TFSI od 354 KS rezerviran za model S5, dok A5 pokreću dvolitreni motori od 190 i 252 KS. Dizelska ponuda također ima dva dvolitrena i jedan trolitreni motor. Kupci mogu birati između 2,0 TDI-ja sa 180 i 218 KS ili 3,0 TDI-ja sa 286 KS.