Audi e-tron

Audi e-tron ima 408 KS i domet od 400 km

Gužva na tržištu električnih SUV-a sve je veća. Nakon Jaguara i Mercedesa, Audi je predstavio svoj adut u toj kategoriji – Audi e-tron koji do stotke stiže za manje od šest sekundi i može prevaliti 400 km  s jednim punjenjem

Audi e-tron prvi je potpuno električni model ovog proizvođača, a riječ je o SUV-u dugom 4,9 metara što ga u ponudi smješta između Q5 i Q7. U njegovom su izgledu vidljivi utjecaji novih kućnih modela, prije svega Q8, ali ima i jedinstvene detalje poput zatvorene maske i kamera koje mijenjaju klasične vanjske retrovizore. Oblik e-trona je prilično konvencionalan, a razlog su želje potencijalnih kupaca. Prema riječima Stephana Fahr-Beckera, glavnog dizajnera eksterijera, kupci su tražili “lijepo električno vozilo”. Fahr-Becker pojašnjava: “Da smo napravili nešto što izgleda kao nasukani kit na kotačima nitko ga ne bi želio.”

Unutrašnjost je uređena u prepoznatljivom kućnom stilu s elementima poznatim iz modela A7 i A8, uključujući i dva ekrana osjetljiva na dodir za komande, a tu je i Audi Virtual Cockpit – digitalni ekran koji mijenja klasične instrumente. Kamere umjesto vanjskih retrovizora su na popisu opcija, a sliku prikazuju na OLED ekranima osjetljivima na dodir koji su integrirani u oblogu vrata.

Audi e-tron za pokretanjekoristi dva elektromotora. Na manjim opterećenjima za pokretanje je zadužen onaj na stražnjoj osovini, a zajedno razvijaju 408 KS i 660 Nm. Prednji motor razvija 170 KS, a stražnji 190 KS, dok jedino u overboostu imaju punih 408 KS zajedno. Tako pokretan E-tron za manje od šest sekundi postiže 100 km/h, a najviša brzina je 200 km/h.

Baterije u e-tronu su kapaciteta 95 kWh, a smještene su u podnici između osovina. Raspored mase je gotovo idealan – 51:49. Audi obećava doseg s jednim punjenjem od 400 kilometara prema ciklusu WLTP. Ukupna masa E-trona je oko 2400 kilograma od čega 700 kg otpada na baterije. Za punjenje je zadužen istosmjerni punjač koji može omogućiti 150 kW punjenja što je dovoljno za 80 posto baterije za manje od pola sata. Audi kaže kako će ponuditi još nekoliko opcija za punjenje kod kuće. Po želji, kupci će moći naručiti i drugi izmjenični punjač sa suvozačke strane.

Audi kaže kako već ima 10.000 registracija od potencijalnih kupaca e-trona, a automobil će se proizvoditi u tvornici u Bruxelessu u kojoj se proizvodi A1. Na većini europskih tržišta prodaja kreće do kraja godine.