BMW M8

BMW M8 Gran Coupe kao odgovor na provokacije

Planirano ili ne, ali Bavarci su u obliku BMW M8 Gran Coupea odmah ponudili alternativu, odnosno odgovor na Mercedesov GT s četvero vrata, ali i na Porsche Panameru koja je trenutno vladar klase

Iako još samo kao koncept BMW M8 Gran Coupe najava je onoga što će stići vrlo brzo, a mi se nadamo kako se neće previše razlikovati od ovoga što je prikazano u Ženevi. Prije svega, u BMW-u su već potvrdili da će biti predstavljena i obična serija 8 Gran Coupe, koja će sigurno biti nešto manje agresivnijeg dizajna. No pred nama je trenutno verzija M8 pa se posvetimo onome što znamo zasad.

Prednjim krajem dominiraju linije koje podsjećaju na evoluciju trenutnih modela. Bočne linije diktira padajuća silueta krova koja završava na poklopcu prtljažnika, a baš na tom dijelu vidi se pažnja koju su u BMW-u posvetili dizajnu. Naime, vrlo vješto su izveli spoj bočne linije, padajuće siluete krova i stražnjeg kraja, tako da unatoč svojim povećim dimenzijama, automobil ne izgleda nezgrapno i preveliko, barem na prvi pogled.

Kako bi smanjili težinu, jer BMW M8 Gran Coupe bit će velik automobil, koristit će se materijali kakve koristi BMW u svojoj „i“ seriji, pa je tako krov ovog automobila napravljen od plastike pojačane karbonskim vlaknima. Što se tiče motora, svoje mjesto ispod dugačkog, ali zbilja dugačkog, poklopca motora, trebao bi naći 4,4-litreni twin-turbo V8 motor koji bi prema svemu sudeći trebao raspolagati s više od 600 KS. Serijska verzija modela 8 Gran Coupe bilo u M verziji ili običnoj trebala bi ugledati svjetlo dana već krajem ove godine.