BMW zajedno predstavio X3 M i X4 M

Sportske verzije bavarskih SUV-a X3 M i X4 M mogu se pohvaliti sa 480 KS, a za one kojima niti to nije dovoljno tu je i verzija Competition sa 510 KS

Oba BMW-ova srednja SUV-a, X3 i X3, već su imala 326 KS snažan M40d, verziju M-Performance koja je već bila impresivna, ali to jednostavno nisu “pravi” M modeli. BMW je sada predstavio ne samo X3 M, nego i X4 M. Priča niti tu ne staje jer Bavarci odmah guraju i još snažnije verzije Competition.

Oba automobila, i X3 i X4, imaju 3,0 redni šestocilindraš sa 480 KS i 600 Nm. Snaga se na sve kotače prenosi putem osmostupanjskog automatskog mjenjača M Steptronic, ali većina momenta i snage ide na stražnji par kotača. 480 KS vam nije dovoljno? Nema problema, odaberite verziju M Competition i dobit ćete 510 KS i jednakih 600 Nm. Obični M-ovi od 0 do 100 km/h stižu za 4,2 sekunde, a Competitionu za isto treba desetinka manje. Naravno, verzije M oba SUV-a dobile su dorađen ovjes i upravljanje.

Izvana se M verzije raspoznaju po agresivnijim odbojnicima s većim otvorima za zrak, difuzorom u donjem dijelu stražnjeg odbojnika, a tu je i mali stražnji spojler na završetku krova. Uz doplatu kupci mogu dobiti karbonski paket s puno vanjskih ukrasa. U unutrašnjosti ove modele obilježavaju drukčija ploča s instrumentima, sportski volan, sportska sjedala u kombinaciji kože i alcantare, crvena tipka za pokretanje motora, kao i aluminijski i karbonski detalji.