C5 Aircross

Citroen C5 Aircross stiže u Europu

Nakon više od godinu dana prodaje u Kini Citroen je svoj C5 Aircross odlučio predstaviti i na europskom tržištu na koje stiže početkom sljedeće godine

Citroen C5 Aircross već se više od godinu dana prodaje u Kini, a sada konačno stiže i u Europu. Izvana se europski model vizualno ne razlikuje od kineskog. Riječ je o 4,5 metra dugom i 1,84 metra širokom SUV-u koji, kao i Peugeot 308, 3008, 5008 i Opel Grandland X, između ostalih, koristi modularnu platformu EMP2. Međuosovinski razmak je 2,73 metra.

Iako su vanjske dimenzije jednake, europska i kineska verzija nisu identične. Prtljažnik “našeg” C5 Aircrossa ima 508 litara što je gotovo 100 litara više od kineskog, jer tamo je prostor na stražnjoj klupi jedna od najvažnijih stavki. Europski C5 Aircross ima tri stražnja sjedala koja se mogu zasebno pomicati i preklapati, a kada se pomaknu za 15 cm prema naprijed prtljažnik raste na 720 litara. Potpuno preklopljena oslobađaju 1630 litara prostora.

Naravno, ovaj novi Citroen se može u velikoj mjeri personalizirati. Štitnici Airbump na dnu prednjih vrata, kao i obojeni dijeliv prednjeg odbojnika i krovni nosači mogu biti srebrni, bijeli ili crveni. Uz to nudi se sedam boja karoserije i opcija crno obojenog krova. U unutrašnjosti kupci mogu birati između čak pet različitih “ambijenata”, a na popisu opcija je veliki stakleni krov koji se može otvoriti.

Kao prvi veliki Citroen nakon dugog vremena, C5 Aircross može sjajno poslužiti kao izložba za Citroenov program udobnosti Advanced Comfort. Auto je u svim verzijama opremljen progresivnim hidrauličkim jastucima, amortizerima koji donekle vraćaju nekadašnji dojam “letećeg tepiha” koji su imali Citroeni s hidropneumatskim ovjesom. Sustav se zapravo sastoji od dva mala amortizera unutar klasičnog amortizera. Jedan ublažava reakciju kod stiskanja, a drugi kod istezanja amortizera. Uz to, C5 Aircross ima i vrlo udobna sjedala koja su dio istog programa.

C5 Aircross ima 12,3-inčni digitalni ekran umjesto klasičnih instrumenata, kao i ekran na središnjoj konzoli. Najmanji je središnji ekran od 8 inča, a u bogatijim paketima i on postaje veći. U naslonu za ruku Citroen je smjestio hlađeni pretinac u koji stane boca od 1,5 litara.

Popis motora sastoji se u početku od dva benzinca i dva dizelaša. Benzinsku ponudu čine 1,2-litreni PureTech od 130 KS sa šestostupanjskim automatskim mjenjačem i 1,6-litreni PureTech od 180 KS sa osmostupanjskim automatikom. Početni je dizelaš 1,5 BlueHDi sa 130 KS, koji se nudi s oba mjenjača, a snažniji je dvolitreni motor sa 180 KS koji je u ponudi samo s automatikom. Nakon njih slijedit će i plug-in hibrid koji će biti predstavljen u listopadu na salonu automobila u Parizu.

U prodaju na većini europskih tržišta C5 Aircross kreće početkom sljedeće godine.