Golf GTI

Golf GTI osme generacije ipak neće biti hibrid

Volkswagen polako priprema novi Golf GTI, a za više snage u odnosu na aktualni model ipak neće biti zadužen hibridni sklop, kako je isprva planirano

Osmi Volkswagen Golf je pred vratima, a i pri kraju razvoja je i njegova sportska inačica, kao i uvijek, označena kao GTI. Originalna ideja u Wolfsburgu je bila više snage za osmi Golf GTI dobiti dodavanjem elektromotora, odnosno ugradnjom hibridnog pogona, ali pouzdani izvori kažu kako je taj plan napušten.

Novi bi Golf GTI na tržište trebao stići početkom 2020., a zadržat će većinu mehanike koja je zaslužna za uspjeh sedme generacije. To prije svega znači kako pod prednjim poklopcem ostaje dvolitreni četverocilindarski turbobenzinac kodne oznake EA888 koji je originalno razvijen u Audiju. Kao i sada, novi će model imati dvije razine snage – standardnu od oko 250 KS i snažniju od 290 KS, koja će ponijeti oznaku TCR umjesto dosadašnje Performance. Oznaka TCR upravo je prvi puta upotrijebljena na posebnoj verziji Golfa GTI i zamišljena je kako bi se bolje povezali cestovni modeli i trkaći GTI TCR.

Motor će razvijati i više okretnog momenta, a uz dodatnu snagu, to će rezultirati i vidljivim poboljšanjem performansi. Tako bi snažniji model trebao od 0 do 100 km/h stizati za manje od šest sekundi i postizati najvišu brzinu od 250 km/h. Mjenjači će i kod nove generacije ostati jednaki, pa će se Golf GTI nuditi s ručnim šestostupanjskim mjenjačem i sedmostupanjskim automatikom s dvije spojke.

Još do jeseni Volkswagen je planirao da Golf GTi bude blagi hibrid, kao dio opće elektrifikacije ponude. Taj je sustav također bio baziran na motoru EA888 i bit će predstavljen ove godine, ali neće se koristiti na Golfu GTI prema odluci prvog čovjeka VW-a Herberta Diessa koji je time poništio ideju svog prethodnika Matthiasa Mullera. Diess je očigledno zaključio kao se sa sportskom ikonom kakva je Golf GTI ne treba igrati i kvariti ju, što je potez koji samo možemo pozdraviti.