Honda Urban EV Concept korak je bliže proizvodnji

Honda je pokazala crtež novog koncepta koji priprema za salon automobila u Ženevi i koji je sljedeći korak u razvoju Urban EV Concepta

Glasine su kružile kako će Honda u Ženevu dovesti koncept vrlo blizu serijske proizvodnje, a danas je Honda to potvrdila objavom prvih crteža tog automobila. Honda ga opisuje kao “novi električni prototip”, a koliko je zapravo daleko od gotovog proizvoda saznat ćemo početkom ožujka. Novi je koncept prilično točna najava serijske verzije Urban EV Concepta koji je predstavljen na salonu u Frankfurtu u rujnu 2017. Taj Urban EV Concept bio je maleni električni gradski automobil koji je dizajnerski odjel “začinio” snažnim retro izgledom. Serijski bi model trebao na tržište stići do kraja ove godine. Nakon njega ubrzo je slijedio i Sports EV Concept, maleni električni retro kupe za kojeg se iskreni nadamo da će i on u serijsku proizvodnju.

Za razliku od koncepta Urban EV serijski model neće imati troja već petera vrata, a doseg s jednim punjenjem baterija trebao bi mu biti između 250 i 300 kilometara.