Mercedes-AMG GLE 53 4Matic +

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic + stiže s elektrificiranih 435 KS

Mercedes-Benz polagano širi ponudu svojeg modela GLE. Sada su predstavili sportsku inačicu Mercedes-AMG GLE 53 4Matic +

Nova generacija Mercedesa GLE na popisu motora ima nekoliko benzinaca i dizelaša, a sada je ponuda proširena i AMG verzijom. Mercedes-AMG GLE 53 4Matic +, kako glasi puni naziv ovog sportski nastrojenog SUV-a, pokreće redni šestocilindarski motor obujma tri litre.

Šestocilindraš razvija 435 KS i 520 Nm, a snaga se na sve kotače prenosi putem automatskog mjenjača s devet stupnjeva prijenosa. GLE 53 je dijete AMG-a što znači da ima i EQ Boost, sustav koji mu omogućuje privremeno povećanje snage za 22 KS i momenta za čak 250 Nm. S takvim pogonskim sklopom Mercedes-AMG GLE 53 4Matic + od 0 do 100 km/h stiže za 5,3 sekunde, a najviša mu je brzina ograničena na 250 km/h. Po prvi puta sustav EQ Boost može služiti i za održavanje brzine što znači da je zahvaljujući toj električnoj potpori potrošnja smanjena. Proizvođač obećava prosječnu potrošnju od 9,3 litre na 100 km. Posve solidno za “kutiju” sa 435 KS.

https://youtu.be/iRkO6cCMSss

Ovaj snažni GLE opremljen je sustavom AMG Active Ride Control koji se u svim okolnostima brine za optimalno podešeno podvozje. Zasnovan je na sustavu AMG Ride Control + zračnom ovjesu. Pored toga, ovaj GLE je dobio i dorađeni sustav upravljanja kao i snažnije kočnice. Vozač različite načine rada može birati putem sustava AMG Dynamic Select.
Što se izgleda tiče, AMG-ova verzija GLE-a izvana se lako raspoznaje po masci Panamericana s 15 vertikalnih šipki, a tu su i agresivnije oblikovani odbojnici, kao i posebni laki naplaci u rasponu od 20 do 22 cola, ovisno koliko je kupac spreman platiti.