Mercedes EQC prvi je član nove električne obitelji

Mercedes EQCMercedes EQC prvi je potpuno električni model ovog proizvođača, prvi u nizu koji će ponijeti oznaku EQ kakvu će u budućnosti nositi svi električni modeli iz Stuttgarta

Nakon što su prije dvije godine najavili kako će pod oznakom EQ proizvoditi električne automobile i na salonu u Parizu prikazali koncept pod tim imenom u Mercedesu su za serijsku proizvodnju pripremili prvi model. Slovo C dodano oznaci EQ označava veličinu modela – automobil je dug 4,7 metara – a na tržištu će se boriti s Teslom Model X, Jaguarom I-Pace, kao i s Audijem e-tron koji će uskoro biti predstavljen. Kao i većina njegovih konkurenata i EQC je baziran na platformi konstruiranoj za električni pogon na kojoj će se u budućnosti zasnivati čitava obitelj modela.

Što se izgleda tiče, Mercedes EQC je nešto konvencionalnije oblikovan od Tesle i Jaguara, ali još uvijek ima dovoljno detalja koji ukazuju na njegov električni pogon. Sprijeda se ističe klasična Mercedesova maska, ali dobila je puni crni dio koji spaja svjetla, a na njezinom je vrhu traka koja svijetli zajedno s dnevnim svjetlima. Pogled sa strane otkriva sličnosti s malim kučnim SUV-om GLC, posebno oko stražnjeg nosača krova, a poseban izgled kotača još je jedan detalj koji ukazuje na EQC-ovu ekološku orijentaciju. Izgled stražnjeg dijela donosi neke elemente viđene na aktualnoj A-klasi.

Unutrašnjost obilježava prepoznatljiv kućni izgled, a središnje mjesto zauzima široki ekran čiji lijevi dio služi za prikazivanje instrumenata, dok je ostatak rezerviran za ostale funkcije multimedijskog sustava MBUX, predstavljenog na aktualnoj A-klasi. Sustav uključuje i ekološki optimiziranu navigaciju koja izračunava najbržu rutu uključujući vrijeme punjenja. Tu je i aplikacija za punjenje za koju Mercedes kaže kako će omogućivati pristup punjačima brojnih tvrtki, uključujući i one u drugim zemljama, kao i nuditi integriranu funkciju plaćanja, ali detalji o tome još nisu poznati.

Dosad objavljeni tehnički podaci kažu kako EQC pokreću dva asinkrona elektromotora, po jedan na svakoj osovini što znači i kako automobil ima pogon na sve kotače. Prednji motor je orijentiran na efikasnost pri niskom i srednjem opterećenju, dok je stražnji zadužen za povećanu dinamičnost i bolje performanse. Ukupna snaga elektromotora je 300 kW (408 KS), a najveći okretni moment iznosi 765 Nm. To je dovoljno da 2425 kilograma težak EQC pokrene od 0 do 100 km/h za 5,1 sekundu i omogući mu ograničenu najvišu brzinu od 180 km/h. Mercedes kaže kako EQC može povući do 1800 kilograma što je 700 kg manje od jednako velikog GLC-a.

Baterije od 80 kWh, koje su “zaslužne” za 650 kilograma EQC-ove mase, omogućuju ovom električnom SUV-u doseg od 450 kilometara, ali po starom standardu NEDC, što bi prema novom i realnijem WLTP-u bilo oko 400 km. Automobil ima ugrađen izmjenični punjač od 7,4 kW, a svi će modeli imati serijski i istosmjerni punjač. Mercedes kaže kako će ova brža konfiguracija omogućiti automobilu da napuni baterije od 10 do 80 posto za otprilike 40 minuta.

EQC je prvi u novoj obitelji potpuno električnih Mercedesa, a kako bi mogao izgledati sljedeći model u nizu njemačka je tvrtka pokazala konceptom EQA. Riječ je o trovratnom kompaktu koji će se najvjerojatnije proizvoditi u tvornici u Francuskoj u kojoj se danas proizvode električni Smartovi. Mercedes EQC će se proizvoditi u Bremenu i u Kini. Mercedes kaže kako je dosad napravio više od 200 prototipova EQC-a u programu tijekom kojeg su prevalili “nekoliko milijuna kilometara na četiri kontinenta”.

Službenu će premijeru Mercedes EQC imati na salonu automobila u Parizu početkom listopada, ali kupci će prve primjerke dobiti najranije polovicom sljedeće godine. Cijene još nisu poznate, ali trebale bi biti slične onima Jaguara I-Pace.