Novi BMW Serije 7 postao je čudnovati kljunaš

Kada su se prije nekoliko dana pojavile slike koje prikazuju novi BMW Serije 7 još smo se nadali kako se netko zaigrao u Photoshopu, ali sada je stigla i službena potvrda

Zapravo ne znamo što bi rekli. Možemo reći kako faceliftirani BMW Serije 7 ima nova svjetla i prednji odbojnik ili veći znak na poklopcu motora. Mogli bi govoriti o većim otvorima za zrak iza prednjih kotača, novim naplacima i bojama u ponudi. Mogli bi govoriti i o elegantnom stražnjem kraju s 35 mm tanjim svjetlosnim sklopovima spojenim svjetlom koje prati kromiranu lajsnu. Sve je to vrlo lijepo.

Svi ti detalji postaju posve beznačajni zahvaljujući novim bubrezima sprijeda. Netko je negdje u zgradi “Vierzylinder”, sjedištu BMW-a u Munchenu, malo previše doslovno shvatio frazu “veće je bolje”. Vidjeli smo ogromne bubrege na budućem SUV-u X7, kao i na futurističkom Vision iNext, ali ovo je otišlo predaleko. Na novoj Seriji 7 maska je čak 40 posto veća nego ranije. Kažu da se o ukusima ne raspravlja, ali ovo je stvarno neskladno ogromno. Nadamo se da uživo izgleda bolje…

Zaboravimo li malo na ogromnu masku i zavirimo pobliže u novu Sedmicu otkrit ćemo kako donosi puno novosti. Unutrašnjost je dodatno zvučno izolirana dodavanjem više izolacije u središnje nosače krova i iznad stražnjih kotača, a laminirana bočna stakla deblja su za 5,1 milimetar. Naravno, tu je i najnovija verzija operativnog sustava iDrive, a instrumenti su obogaćeni sustavom BMW Live Cockpit Professional.

Što se tehničkih promjena tiče, svi modeli Serije 7 sada postižu Euro-6d Temp normu ispušnih plinova. Zbog dodavanja filtra čestica na M760Li snaga mu je sa 610 KS pala na 585 KS što je rezultiralo i desetinku dužim ubrzanjem do 100 km/h. S druge strane, 750i kojeg pokreće 4,4-litreni V8 biturbo dobio je 80 KS i sada razvija 530 KS. Sva tri dizelaša ostala su u rasponu snage od 265 do 400 KS zahvaljujući upotrebi čak četiri turbopunjača u najsnažnijem 750d. Najveća je promjena kod hibridne Sedmice. U prošloj generaciji označenoj kao 740e benzinsku komponentu sustava činio je dvolitreni četverocilindarski turbobenzinac, dok se u novoj generaciji iza oznake 745e skriva trolitreni redni šestocilindraš. Snaga plug-in hibrida tako je narasla na 394 KS, uz 600 Nm najvećeg okretnog momenta. Novi 745e od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,1 sekundu i postiže najviših 250 km/h. Teoretski, na struju može prijeći 54 km, a emisija CO2 mu je tek 52 g/km, uz prosječnu potrošnju od 2,3 litre na 100 km.