Autobest 2018

Odabrano šest finalista prestižnog izbora Autobest 2018.

Za prestižnu titulu najbolje kupnje u Europi 2018. AUTOBEST 2018. odabrano je ovogodišnjih šest finalista, a žiri od 31 člana svoju će konačnu odluku donijeti 15. prosinca

Najveći neovisni novinarski žiri Autobest za ovogodišnje je finaliste odabrao čak šest zanimljivih novih automobila. Citroen C3 Aircross, Ford Fiesta, Honda Civic, Opel Grandland X, Seat Ibiza i Volkswagen T-Roc natjecat će se za prestižnu titulu najbolje kupnje u Europi 2018. (Best buy car of Europe in 2018.) Žiri koji se sastoji od 31 člana sljedećih će nekoliko tjedana donijeti svoje konačne odluke, a pobjednik će biti objavljen 15. prosinca.

Pored finalista za Autobest 2018., proglašeni su i neki od dobitnika posebnih priznanja. Ecobest 2017., vodeća europska nagrada za zelene proizvode pripala je “testu stvarne potrošnje koji provodi PSA u suradnji s Bureau Veritas, T&E i France Nature Evironment”. Ovo je prvi put da se jedan proizvođač automobila udružio s tri nezavisne organizacije kako bi izmjerili stvarnu potrošnju svojih automobila.

Designbest je ove godine osvojio glavni dizajner Aston Martina Marek Reichman koji potpisuje neke od britanskih automobilskih ikona prošlog desetljeća, kao i neke modele za Jamesa Bonda. Nagrada Smartbest pripala je Seatu za pionirsku upotrebu Amazonove Alexe u svojim budućim modelima. Toyotin sustav Safety Sense osvojio je nagradu Safetybest jer nudi opsežan paket sigurnosne opreme kao dio serijske opreme na ogromnom broju Toyotinih modela – čak 92 posto automobila koji se prodaju u Europi opremljeni su sustavom Safety Sense.

Osvajači ostalih nagrada bit će objavljeni tijekom sljedećih mjeseci, a svečana ceremonija dodjele nagrada, veliki gala događaj na kojem sudjeluje krema svjetske autoindustrije, bit će održana početkom veljače sljedeće godine u Salzburgu u Austriji.