EU uvodi automatske ograničavače brzine

Europski odbor za transport i sigurnost je predložio, a europski parlament odobrio – od 2022. nema više jurnjave preko ograničenja. Auti će imati automatske limitere

ETSC (European Transport Safety Council) zahtijevat će obavezne data logere u svim novim automobilima, ali i automatske graničnike brzine. Sustavi će se zvati ISA, odnosno Intelligent Speed Assistance. Doslovno prevedeno – pametna pomoć za brzinu. Vozila će koristiti će GPS signal i/ili prepoznavanje prometnih znakova putem kamera na automobilu, kako bi odredila propisano ograničenje brzine za cestu kojom se vozilo kreće. Snaga motora će biti ograničena u skladu s tim podatkom te tako onemogućiti automobilu da prekorači zakonsko ograničenje. Biti će moguće premostiti sustav snažnim pritiskom na pedalu gasa, ali će se sustav automatski uključiti svakim ponovnim uključivanjem automobila.

Ako mislite da ćete snažnim pritiskom na pedalu gasa riješiti problem – varate se. Europski odbor za transport također je naveo: “Ako vozač nastavi voziti iznad propisanog ograničenja nekoliko sekundi, sustav će proizvesti zvuk upozorenja, te nakon nekoliko sekundi i upozorenje na ekranu unutar vozila da se krećete brzinom iznad propisanog ograničenja.

Ovo nije nepoznato. Ovi sustavi već postoje na nekim modelima Volva i Forda, no uz ove sustave doći će i data loggeri, odnosno snimači podataka koji će moći potvrditi da ste se kretali iznad ograničenja brzine. U početnoj fazi ovaj sustav će doći s gumbom za uključivanje odnosno isključivanje, kako bi se vozače prilagodilo na nadolazeći trend. A on je, očito – kontrola brzine vozila mimo volje vozača.
Nakana, kako kažu, je smanjiti broj žrtava na cestama. Prema predviđanjima ETSC-a ovaj bi sustav trebao smanjiti broj nesreća za 30 posto, odnosno 25.000 manje poginulih u 15 godina od implementacije.