Renault Megane R.S. Trophy-R

Renault Megane R.S. Trophy-R novi je rekorder Ringa

Renault Megane R.S. Trophy-R olakšana je i dorađena verzija Meganea R.S. Trophy koja stiže u ograničenoj seriji, a već je postigao najbolje vrijeme na Nordschleifeu

Renault Megane R.S. Trophy-R je 5. travnja postavio novi rekord za serijske automobile s prednjim pogonom na stazi Nordschleife na Nürburgringu. Udaljenost od 20,600 km prešao je za 7’40”100, a cijeli službeni krug Nordschleifea za 7’45’’389.

Priča o Meganeu R.S. i Ringu traje već više od 10 godina. Započela je 2008. prvim rekordom u kategoriji serijskih automobila s prednjim pogonom: Megane R.S. R26.R krug oko staze napravio je za 8 minuta i 17 sekundi. Taj je rekord 2011. srušila druga generacija Meganea R.S. Trophy, za čijim je upravljačem bio Laurent Hurgon (8’07”97). Tri godine kasnije, prvi je puta probijena magična granica od osam minuta. Megane III R.S. Trophy-R stazu je prešao za 7’54”36.

Renaultov novi rekorder izgubio je 130 kilograma u odnosu na “obični” Trophy. Pored toga, unaprijeđeni su mu aerodinamika i ovjes. Ispušni sustav potpisuje Akrapovič, Ohlins amortizere, a Brembo kočnice. Renault Megane R.S. Trophy-R u prodaju stiže do kraja 2019. kao ekskluzivna ograničena serija koja će biti proizvedena u nekoliko stotina primjeraka.