Seat el-Born ima doseg od 420 kilometara

Seat je danas i službeno pokazao svoj prvi električni model. Zove se Seat el-Born i na tržište stiže sljedeće godine

Nakon jučerašnjeg teasera Seatovog električnog koncepta za Ženevu ubrzo su u javnost iscurile i njegove prve službene fotografije. Odmah nakon toga Seat je i službeno pokazao el-Born, koncept električnog automobila koji će se u serijskoj verziji na tržištu pojaviti sljedeće godine.

Seat el-Born dobio je ime inspirirano jednom četvrti Barcelone, a riječ je o drugom proizvodu Grupe Volkswagen na platformi MEB. Iz oblika karoserije jasno se vidi kako su Seatovi dizajneri gledali preko ograde u Volkswagen jer vidljivo je dosta sličnosti s ID Neom. Seat el-Born sprijeda izgleda agresivnije, a straga vidimo detalje budućeg Leona. Pored toga, aerodinamika je bila visoko na listi prioriteta kod oblikovanja el-Borna na što jasno ukazuju dvostruki krovni spojler, zatvorena maska i posebni 20-colni kotači u obliku turbine. Glavna zvijezda u unutrašnjosti je 10-inčni ekran.

Sat tvrdi kako će el-Born imati doseg po WLTP-u od 420 kilometara. El-Born pokreće 204 KS snažan motor, a baterija ima 62kWh. Na punjaču od 100 kW baterije se mogu dopuniti do 80 posto za 47 minuta.

Iako je Seat el-Born službeno koncept, doznajemo kako je riječ od 95 posto serijskom modelu koji će se uz minimalne promjene na tržištu naći sljedeće godine.