Seat SUV

Seat planira i veliki SUV sa sedam sjedala

Ponuda modela marke Seat postaje sve veća. Ofenziva proizvoda, koja je otpočela s modelom Ateca, nastavlja se kompaktnim crossoverom Arona krajem 2017., te upravo najavljenim lansiranjem trećeg SUV-a koji će postati perjanica marke.

Ovaj novi SUV bit će pozicioniran u segmentu iznad uspješne Atece, imat će verzije s pet i sedam sjedala te će doći u prodaju krajem 2018. Predsjednik marke Seat Luca de Meo izrazio je svoje zadovoljstvo s novim SUV-om: “Ovaj automobil privući će nove kupce i poboljšati imidž marke. Dizajnirat će se u Barceloni, a proizvoditi u Njemačkoj. Proizvodnjom novog SUV-a u Wolfsburgu, samom srcu koncerna, ojačat će se veze između tvrtki Seat i Volkswagen.”

Novi SUV marke seat produžit će ofenzivu novih modela i nakon 2017. te će doprinijeti daljnjem poboljšanju financijskog rezultata tvrtke u nadolazećim godinama. Ovaj model najavljen je tijekom prezentacije godišnjih rezultata Seata. S operativnom dobiti od 143 milijuna eura tvrtka je u 2016. zabilježila najbolji rezultat u svojoj povijesti.