Škoda Kodiaq Sportline

Škoda Kodiaq u dvije nove verzije

Pored osnovne verzije Škoda je predstavila Kodiaq u još dva izdanja, terenskom označenom kao Scout i sportskom označenom kao Sportline

Možda zvuči pomalo neobično kada se SUV predstavlja u terenski sposobnijoj verziji, kao što to čini Škoda s Kodiaqom, ali s obzirom na današnju tržišnu poziciju te vrste automobila i zahtjeve kupaca zapravo je posve logično. Škoda ide i korak dalje  – pored terenski sposobnijeg modela Kodiaq Scout predstavlja i njegovu sportski nastrojenu inačicu označenu kao Sportline.

Kodiaq Scout ističe se povećanim razmakom od tla, ozbiljnijim zaštitama podvozja i pogonom na sve kotače. Uz to dolazi i sustav Off-Road Assist koji prilagođava ovjes, zatvarač diferencijala, ABS i odziv gasa terenskoj vožnji, a tu su i sustav za vožnju nizbrdo, kao i pomoć pri kretanju uzbrdo. Vizualno ga od ostalih modela izdvajaju srebrni elementi na prednjem i stražnjem odbojniku, kao i okviri maske i bočnih prozora te krovni nosači također srebrne boje. Uz sve to, Scout se vozi na 19-colnim naplacima jedinstvenog dizajna. Kodiaq Scout dolazit će s dva dizelska i dva benzinska motora – 1,4 TSI sa 150 KS i 2,0 TSI sa 180 KS predstavljaju benzince, dok se dizelska ponuda sastoji od 150 i 190 KS snažnih verzija dvolitrenog TDI-ja.

Dok Scout obilježavaju srebrni detalji, Kodiaq Sportline obiluje elementima u crnoj boji. Tako su u crno obojeni krovni nosači, maska, rubovi blatobrana i obrubi bočnih prozora. Serijski Sportline dolazi na 19-colnim naplacima, dok se 20-colni nalaze na popisu dodatne opreme. Oprema Sportline bazira se na paketu Ambition, a infotainment sustav može prikazivati i detalje poput tlaka prednabijanja i G-sila. Ponuda motora slična je onoj kod Scouta, a razlikuje se tek po izostanku 150 KS snažnog 2,0 TDI motora.