Škoda Scala

Škoda Scala, češki Golf između klasa

Škoda Scala je stupila na teritoriji najslavnijeg brata iz VW koncerna, Golfa i kao nasljednik Rapida nudi prostranost i dopadljiv izgled za povoljnu cijenu

Škoda Scala je nastala na najmanjoj Volkswagenovoj platformi MQB, A0 što znači da će dosta toga dijeliti sa Seatom i Polom. Ipak postoji velika razlika, a to su dimenzije. Naime iako je na platformi kao i Polo, Scala je zapravo veća od Golfa, ali manja od Octavie. Iz toga se jasno vidi da su u Škodi odlučili igrati na prokušanu kartu, a to je da za što povoljniju cijenu ponude što više, pa tako možemo prije svega od Scale očekivati puno prostora. To potvrđuju i trenutno dostupne brojke ukoliko pogledamo međuosovinski razmak, ali i obujam prtljažnog prostora Scale i njezinih konkurenata.

Tako sa 2649 milimetara, Škoda Scala ima veći međuosovinski razmak od Golfa za 12 milimetara. To se najviše, dakako, osjeti u putničkoj kabini gdje bi trebalo biti mjesta više u odnosnu na konkurente i to posebno na stražnjoj klupi. Upravo obaranjem te stražnje klupe, Scala postaje i lider u obujmu prtljažnog prostora koja raste na 1410 litara, odnosno 467 litara kada su sjedala u uspravnom položaju. Kada smo se već dotakli prtljažnog prostora treba spomenuti podnicu, te prag koji je nizak i omogućava lagan utovar stvari.

Unutrašnjost je jednostavna i funkcionalna. Bolje opremljeni modeli dobit će posljednju generaciju virtualnog, odnosno digitalnog kokpita, dok je u svim modelima standardni središnji zaslon koji je dom većini glavnih funkcija. Materijali korišteni trebali bi biti kvalitetniji u odnosu na aktualnu Fabiu, ali ne treba očekivati čuda, jer Scala cilja prije svega skupinu kupaca koji cijene funkcionalnost, ali i cijenu.

Izvana su se dizajneri prije svega oslonili na koncept Vision RS kojega smo imali prilike upoznati na auto salonu u Parizu. Ipak, očekivane izmjene u dizajnu koje se prije svega odnose na nešto blaži završni izgled nisu izostale. Unatoč tome, Škoda Scala izgleda atraktivno, a to prije svega možemo reći za trenutnu izvedbu prikazanu na službenom predstavljanju. Naime, prednji kraj udomio je aktualni dizajnerski potpis što se tiče maske i svjetlosnih sklopova, dok na stražnjem kraju postoje razlike vezane za izvedbu koju će kupci odabrati. Tako je opcija koja je prikazana i koja uključuje duže staklo ima i novi Škoda natpis, dok će postojati i opcija, pretpostavljamo u jeftinijim paketima, koja će imati manje stražnje staklo, pa će tako vrlo vjerojatno i natpis biti drugačije ukomponiran. Ipak, na kraju vanjski izgled zaslužuje pohvalu. Doza agresivnosti s jednostavnošću te ponekim zanimljivim detaljem, zaslužni su za jedan kompletan paket koji bi se mogao i trebao svidjeti široj publici.

Ponudu motora kao i dosad činit će već provjereni i iskušani primjerci. Tako će ulazni modeli biti opremljeni s 1,0-litrenim trocilindrašem snage 95 KS. Također u ponudi će biti i jača verzija istog motora snage 115 KS. Za one koji ipak žele nešto više snage, ali i cilindar više, biti će ponuđen 1,5-litreni benzinac snage 150 KS koji će biti opremljen deaktivacijom cilindara. Dizelska ponuda svedena je isključivo na jedan model, 1,6-litreni dizelaš snage 115 KS. Što se tiče mjenjača, najslabiji benzinski motor dolazi u kombinaciji sa petostupanjskim mjenjačem, dok će jači primjerci biti dostupni sa šestostupanjskim ručnim ili sedmostupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke.