cayenne kupe

Uskoro stiže i Porsche Cayenne kupe

Cayenne kupe bit će novi dodatak Porscheovoj ponudi SUV-a koji ostvaruju sjajne prodajne rezultate, što god neki “čistunci” o njima misle

Danas SUV-i i crossoveri dolaze u svim veličinama i oblicima. Davno je BMW X6 na tu temu donio i zanimljivu varijaciju – kupe-SUV. Danas je takvih modela sa snažno padajućom linijom krova straga pregršt i to ne samo iz BMW-a (X4 i X6), već i kod marki poput Audija (Q8) i Mercedesa (GLC i GLE-Coupe). Stoga nije nimalo neobično što u taj segment stiže još jedan takav model – Porsche Cayenne kupe, a danas je objavljena i njegova prva službena skica.

Što god mislili o takvim automobilima, Porsche za to nije briga. Sa skoro 71.500 prodanih Cayenne je bio drugi najprodavaniji model te marke, odmah iza Macana,pa je jasan motiv za širenje ponude Cayennea. Skica samo potvrđuje što već znamo, novi Cayenne kupe ima drukčiju liniju krova, različite dijelove stražnjih prozora, a registarska oznaka s poklopca prtljažnika preselila se u odbojnik.

Cayenne kupe zasigurno će biti i nešto skuplja od “običnog” modela koji je sada na tržištu. Porsche još nije objavio kada će novi model biti i službeno predstavljen.