Volkswagen priprema ozbiljan terenac i to električni

Volkswagen ozbiljno razmišlja o razvoju pravog terenca koji bi konkurirao Jeep Wrangleru i Land Rover Defenderu, i to kao dio svoje električne linije I.D.

Prema riječima Michaela Josta, čelnog čovjeka za strategiju, Volkswagen razmišlja o ulasku u segment ozbiljnih terenskih vozila u kojem bi se za kupce borili s modelima poput Jeep Wranglera i sljedeće generacije Land Rover Defendera. Ono čime se Volkswagen želi od njih razlikovati je potpuno električni pogon.

Kao osnova još neimenovanog I.D. terenca poslužila bi nova platforma MEB, napravljena posebno za električna vozila, točnije njezina verzija koja je već u pripremi za luksuzni veliki električni SUV. Električni terenac mogao bi biti ponuđen u dvije veličine, kao Land Rover Defender. Kraći bi imao oko 4,5 metara i troja vrata, dok bi duži sa svojih 4,85 metara bio veličinom negdje između Tiguana Allspace i Touarega.

Još je prerano govoriti o tehničkim specifikacijama, ali po pitanju dosega s jednim punjenjem baterija dosad se uz platformu MEB najviše spominje 600 kilometara kao najveća brojka. Projekt terenca još je uvijek u fazi razmatranja. Jost kaže kako ga on osobno pokušava pogurati, čak pokušava medijskim pritiskom nagovoriti ostatak uprave na ovaj projekt. U svakom slučaju, s obzorom na popis potvrđenih I.D. modela koji stižu od ove godine nadalje, nećemo ga vidjeti prije 2021.