Citroen C3 Aircross

Citroen C3 Aircross 1,6 BlueHDI Shine

Citroen C3 Aircross došao je kao nasljednik C3 Picassa. Uz to je dobio više podvozje, čak 12 sustava zaštite putnika, 90 kombinacija boja i opreme te iznimno zanimljiv dizajn

Iako su Opel i PSA odnedavno stupili u brak, bilo bi možda previše reći da se radi o bratu Opel Crosslanda X, no tehnički ne bi bili daleko od istine. Citroenov konkurent Nisanu Juke, Hyundai Koni i Mazdi CX-3 stigao je na hrvatsko tržište. Ovo je automobil od kojeg Citroen jako puno očekuje, ali i automobil koji je brzo stekao popularnost među kupcima. U svega par tjedana Citroen je zabilježio 20.000 narudžbi Aircrossa u Europi. Povišenog podvozja u usporedbi s C3 i s Grip Control sustavom, predstavlja Citroenov odgovor na sve popularnije tržište malenih SUV-ova.

Kako bi dobili na tom mišićavijem izgledu ali i zaštitili podvozje te bočne strane automobila, Citroen C3 Aircross ima plastične pokrove koji prate liniju blatobrana i pragova. U ponudi je čak 90 kombinacija. 85 kombinacija boja, naplataka i detalja izvana, dok za unutrašnjost lepezu čini pet različitih opcija.

Nama se sviđa nesvakidašnji dizajn prednjih svjetala koja su odvojena. Glavna su svjetla u braniku dok su LED svjetla u gornjoj masci. Branikom sprijeda dominiraju otvori za zrak i impozantna maska, dok mu krovni nosači i stražnji dio daju tu surfersku notu. Na stražnjim bočnim staklima ima čudne pruge, koje ne umanjuju vidljivost a opet daju vizualan dojam snažne, čvršće karoserije. Uz doplatu C3 Aircross nudi se s panoramskim krovom.

C3 Aircross nije samo lijep nego je i praktičan. Tako uz preklopnu i pomičnu stražnju klupu koja može dati veći prtljažnik ili više mjesta za noge za putnike straga, ima i preklopno suvozačko sjedalo da se može utovariti duži teret poput skija ili slično. Prostora ima za 2,4 metra dugačke terete. Ovisno o položaju stražnje klupe prtljažnik može biti 410 ili 520 litara.

Sjedala su sličnog dizajna kao što smo to imali prilike vidjeti u DS modelima. Udobna su i dobro ergonomski oblikovana. Aircross nudi i opciju head-up zaslona, radarskog tempomata, automatskog uključivanja dugih svjetala, prepoznavanja prometnih znakova, pomoći pri parkiranju i kamere za vožnju unazad.

Povrh svega, uz dobar ručni mjenjač, C3 Aircross dolazi s klasičnom ručnom kočnicom. Stara škola ali čovjeka veseli. Ručka ručne kočnice doduše izgleda nesvakidašnje, s prekidačem s donje strane ručke.

Kao i kod svih malenih SUV-ova, paradoks ovjesa koji mora biti sposoban na iole zahtjevnijoj podlozi osim asfalta – i istovremeno biti udoban – je na ovako kratkom međuosovinskom razmaku vrlo vidljiv. Utopija je zaokružiti sve. Terenski ovjes je obično tvrd i ima velik hod. Takav ovjes ne može imati iole dinamički zanimljivu geometriju. Kad bi pak imao kraći hod ili bio suviše mekan često bi dolazio do svojih granica u progibu i bio neupotrebljiv. Kratak automobil u pravilu je neudoban, jer je oscilacije gotovo nemoguće prigušiti do mjere do koje smo navikli kod velikih automobila. Citroen C3 Aircross se tako bori na više polja da bude upotrebljiv, sportskog duha, a opet snalažljiv i van grada. 20 mm je viši od C3, a principijelno, podvozje je isto.

Udoban je i samim time donekle tup na upravljaču. Dobar je za svakodnevnu vožnju, no na udarnim rupama i neravninama prenosi priličnu količinu vibracija i udara na karoseriju.

Mjenjač ima nešto duži hod od uobičajenog i sjedala imaju malo lateralnog držanja. Ipak, ukupno gledano, za što je namijenjen, C3 Aircross je odličan. Izgleda zanimljivo, udoban je i nakon 20-ak km makadama nećete izaći suznih očiju jer morate lakirati automobil.

U ponudi su tri razine opreme: Live, Feel i Shine. Možete birati između benzinskih PureTech motora s 82 i 110 KS te dizelskih BlueHDI sa 100 i 120 KS. Cijene kreću od 112.900 kuna pa sve do 140.900 kuna.

Testni primjerak bio je pogonjen 1,6 dizelskim motorom sa 100 KS u Shine opremi, te je dodatno imao sustav pomoći pri parkiranju, paket Techno, Family+Safety i pokretanje bez vađenja ključa, pa je cijena otišla do prilično visokih 180.054 kune. Opreznijim klikanjem po konfiguratoru možete proći kudikamo jeftinije i imati sasvim solidan automobil čiji će izgled biti moderan još duže vrijeme.

U njemu nećete prepoznati off-road junaka, niti će vam pasti na pamet da njime sudjelujete na track dayu, ali u dnevnim potrebama dati će više nego što vam treba, a to će pratiti prilično niske brojke u potrošnji. Uz to, C3 Aircross u ponudi je s 0 posto kamata na tri rate uz Citroen financiranje na leasing, a u cijelom paketu dodatno besplatno idu i četiri zimske gume.

Citroen C3 Aircross BlueHDI 100 Shine
Motor: turbodizelski, 1,6 l, 4 cilindra
Snaga: 73 kW/100 KS pri 3750 o/min
Moment: 254 Nm 1750 o/min
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 11,5 s
Najviša brzina: 175 km/h
Dimenzije: 4154/1740/1597 mm
Međuosovinski razmak: 2604 mm
Potrošnja (EU): 4,6/3,5/3,9 l/100 km
Emisija CO2: 101 g/km
Cijena: 180.054 kuna (više informacija na www.citroen.hr)

Ocjene

Performanse - 6
Udobnost - 8
Oprema - 7
Ekologija - 9
Cijena - 6

7.2

Mladenačkog duha. Odlikuje ga praktičnost i štedljivost. Moguće ga je iznimno detaljno personalizirati i imati kao glavnog „limenog ljubimca“