Ford EcoSport

Ford Ecosport 1,0 Ecoboost

Da je Ford Ecosport čovjek nosio bi kariranu košulju, podfrknute traperice i tregere. I naravno, naočale i bradu. Sjekirom ne bi znao baratati, ali na špici bi izgledao kao da je došao ravno iz Gorskog Kotara

Da je čovjek, imao bi i 60-ak kilograma, ne više. Studirao filozofiju ili umjetnost. Ipak, ne bi bio jedan od onih koji se prenemažu bez razloga. Bio bi zapravo simpatičan. To je, ukratko Ford EcoSport kakvim smo ga mi doživjeli. Puno smo toga čuli na račun ovog automobila i inicijalno, nije nam se dopao, a onda smo ga s vremenom nekako prihvatili i zavoljeli.

Nastao je na platformi Ford Fieste i to prvenstveno za tržišta poput Brazila i Argentine, a tek se kasnije „doselio“ u Europu. Ne treba naglašavati da je ovaj automobil na tim tržištima postao instant hit. Budući je nastao relativno jeftino, Ford ga obožava, jer puni njihove blagajne. Neki su ga novinari kritizirali. Smeta im što nije iz nule rađen kao SUV. Pitamo se što ti isti misle o Capturu, T-Rocu, Koni, C3 Aircrossu, Aroni i ostalim automobilima.

Da, od mulde do mulde donji dio nije mijenjan. No vanjština je itekako drukčija od Fieste. Prednji kraj je sličan Kugi, uz velika svjetla u donjem i gornjem dijelu branika koja okružuju veliku prednju masku. Stražnji kraj je visok, sa spojlerom na krovu, velikim stražnjim vratima i masivnim branikom. Stražnja se vrata otvaraju na stranu, umjesto prema gore kao što je to uobičajeno. Pomalo Toyotasto, RAV4. Nešto što mnogi kritiziraju jer je nepraktično kod parkiranja na zbijene parkinge.

Vrata pri otvaranju zauzimaju prilično puno mjesta. No ima to svoje zašto. Razlog zašto se otvaraju na stranu je što je u originalu, model u Brazilu imao kotač na stražnjim vratima. U podnicu nije stao, a u Brazilu je rezervni kotač obvezan pa je Ford morao pribjeći ovom rješenju. Europski modeli nemaju peti kotač pa to djeluje malo neobično.

Kad ga gledate na slikama i sa desetak metara možda djeluje nekako neproporcionalan i velik. Pogotovo zbog zadnjih kutnih stakala i krovne linije. Ovo je zapravo iznimno malen automobil. Ali vizualno dobro kamufliran.

Priča je slična kao kod sestre od koje je nastao. Nalik na Fiestu, samo su sjedala malo povišena. Mjesta straga ima dovoljno za noge i prilično za glavu. Udobno može primiti četvero putnika. Ono što su dobili na stražnjoj klupi morali su uzeti iz prtljažnika, pa u gepek stane tek 356 litara tereta. Utovarni je dio lako dostupan, ravan i ako zanemarite da vam vrata mogu malo zasmetati, zapravo sasvim solidan. Ako ste navikli da u SUV stane manji stan – lajete na krivo drvo. Ovo je mini SUV!

Ono što bismo prije zamjerili je što se stražnja bočna vrata ne otvaraju pod tako velikim kutom kako bi možda bilo prikladnije za automobil za mladu obitelj – postavljanje dječje sjedalice nije baš mačji kašalj.

Pretinaca ima zavidno puno, tu su dva USB priključka i koristan pretinac na centralnom grebenu.

Fiestu su ukrotili i zatomili, a EcoSport je zbog višeg podvozja, višeg težišta i kratkog međuosovinskog razmaka, morao biti podešen mekše, te je samim time i inertniji. Nije toliko britak kao Fiesta i nije toliko dobro izbalansiran kad su u pitanju zavojite i neravne ceste. Upravljač je dodatno omekšan i relativno brzo shvatite da je povratnih informacija premalo da bi se njime poigravali. Za svakodnevni promet biti će sasvim dovoljan, udoban i – otporan na udarne rupe i rubno kamenje.

Najveći dio njegovog životnog vijeka ionako će provesti u gradu. Od tla je udaljen 19 centimetara, što znači da se možete popeti i na više rubno kamenje.

EcoBoost motor pokupio je hvalospjeve i titule motora godine s punim pravom. U klasi downsizing motora je apsolutni prvak, ali i dalje malo uspavan kad dodate gas. Kad se turbina probudi diše punim plućima i pokazuje zube. U gradskom prometu je štedljiv. EcoSport je moguće voziti ispod 7 litara potrošnje. Ako ga podbadate pod rebra uhvatiti će 9 litara na 100 km, no teško da ćete prijeći u dvoznamenkasta područja.

Ford Ecosport je dostupan od 122.990 kuna. Budimo realni, ovo nije automobil koji kupujete jer imate vikendicu na selu pa vam treba nešto za makadam. Ovo je auto koji kupujete jer je supruga rekla da joj se baš dopada! SUV je, a opet malen za parkiranje, lak za manevriranje. Djeluje svježe, moderno i zabavno. Čak u osnovnoj verziji dolazi izuzetno dobro opremljen.
Van ceste nije beskoristan, no na terenu se ne snalazi najbolje. Možda je izvedba s pogonom na sva četiri kotača nešto bolja, no u ovoj izvedbi je i dalje samo šminker. Iskreno, usporedimo li ga s napuhanim, precijenjenim SUVovima, od kojih gotovo nijedan nije sposoban na rastresitoj podlozi – u klasi urbanih drvosječa ovaj ima najviše smisla.

Cijenom se ne ubraja u jeftinije, no kvalitetom izrade i stilom definitivno je u gornjem dijelu tablice.

Ford Ecosport 1,0 Ecoboost
Motor: turbo benzinski, 1,0 l, 3 cilindra
Snaga: 92 kW/125 KS pri 6000 o/min
Moment: 170 Nm od 1400 o/min
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 12,7 s
Najviša brzina: 180 km/h
Dimenzije: 4096/1765/1653 mm
Međuosovinski razmak: 2519 mm
Potrošnja (EU): 6,6/4,7/5,3 l/100 km
Emisija CO2: 125 g/km
Cijena: od 122.990 kuna (više informacija na www.ford.hr)

 

Ocjene

Performanse - 5
Udobnost - 6
Oprema - 7
Ekologija - 7
Cijena - 7

6.4

Automobil koji žene vole. Malen, simpatičan, čak i praktičan. Izgleda veliko, no nemojmo zaboraviti da je nastao na Fiesti.