Jaguar E-Pace

Jaguar E-Pace 2,0 D 4WD 180 First Edition

Jedan od najljepših SUV-a na tržištu. Uz F-Pace, Jaguar E-Pace bi lako mogao postati jedan od najunosnijih automobila ove britanske marke. Provjerili smo zašto

Iako ga mnogi zabunom prepoznaju kao F-Pace, Jaguar E-Pace je kudikamo zgodniji i mlađahniji. Doduše, ne radi se o mlađem bratu. E-Pace dijeli podvozje s Range Rover Evoqueom. Manji je od F-Pacea, i za njega u JLR-u kažu da je baby Jaguar. Tako na vjetrobranskom staklu sprijeda, ali i u svjetlećem logu kraj vrata kad ga navečer otključate, stoji amblem velike i male mačke. Sjećate se crtića Kralj Lavova?

Filozofija iza njega jest svojevrsna fuzija F-Pacea i F-Typea. Malen, sportski, luksuzan i izuzetno ljepuškast. Jaguarovi SUV-i donose bitan dio kolača na stol i jedan su od razloga zašto ovaj brand postaje sve vrjedniji na tržištu. Sjetimo se, 2008. nije bilo tako, disali su daleko teže i budućnost im je bila upitna. Danas priča izgleda puno romantičnije.

Jaguar E-Pace nije sportski automobil, nećemo mu gledati dlaku u jajetu. Sagledali smo ga kao zasebni automobil, koji, ruku na srce, izgleda vrhunski. Počevši od ogromne maske sprijeda i velikih usisnika sa strane, lijepo dizajniranih prednjih svjetala do kupeovske linije. Znamo, SUV-coupe kombinacija je sama po sebi kontradiktorna, no sve je češće viđamo. Mislili smo isto i za Evoque cabrio, pa njegove prodajne brojke govore same za sebe. Tržište ponekad ne traži idealan proizvod, već automobil koji izgleda odlično i ima natruhe kontradiktornosti. Srećom pa u Jaguaru i dalje rade razumni inženjeri koji drže do vozne dinamike i ne prepuštaju se trendovima tek tako.

Visoka konzola s blagim padom i ručkom sa strane tipična je za Jaguar. A tipičan je i JLR-ov infotainment sustav koji ovdje radi nešto bolje nego primjerice u Velaru s kojim dijeli gotovo isto sučelje. Touch Pro nudi 4 podesiva početna zaslona i glasovne kontrole. Paneli se mogu mijenjati klizanjem prsta. Touch Pro nudi i opcijski paket povezivosti koji nudi 4G Wi-Fi hotspot, Pro Services i Navigation Pro. Tu je i paket Smartphone koji omogućuje kontrolu aplikacija optimiziranih za Apple ili Android. Sustav Remote vam pak nudi da preko mobitela provjeravate količinu goriva u automobilu, njegov položaj, podatke u slučaju kvara te SOS hitne pozive. Također vam može dojaviti podatke u slučaju krađe.

Head-Up displej također je vrijedna sitnica koja pokazuje podatke navigacije, brzinu, stupanj prijenosa i okretaje. U boji i s visokom rezolucijom, ovaj sustav na E-Paceu radi vrhunski. Sustav koji apsolutno oduševljava je Meridijanovo ozvučenje s čak 15 zvučnika. Iako ne nudi pretjerano široki pojas podešavanja, u standardnim postavkama već nudi zavidnu razinu kvalitete zvuka.

Vidljiv je DNK koji dijeli s F-Paceom, željeli su da Jaguar E-Pace bude sportski naglašen, da ne naginje velikim, tromim SUV-ovima. Od tuda i ručka na centralnoj konzoli, po uzoru na F-Type, kožna sjedala s amblemom, sportski upravljač i odlična ergonomija. Mjesta ima prilično sprijeda i straga, a tu je i gomila pretinaca, korisnih za sitnice, u kojima se krije čak 56 litara prostora. Vidljiva je visoka kvaliteta završne obrade i zadržana visoka doza luksuza. Panoramski krov cijelu priču podiže dodatno na novu razinu i daje prozračnost, ekstravaganciju.

Jaguar E-Pace je zbog velike mase dobio relativno tvrde opruge i tvrdo podešene amortizere. Razvijan je na platformi Evoquea, pa nije baš mršavac. Vozne osobine su zavidne s obzirom na masu od 1,8 tona i ogromne 20-colne kotače. Ipak, očekivali smo malo bolje prigušenje manjih neravnina. U dugim zavojima i na velikim neravninama radi odlično, no malene udarne rupe prenose se na karoseriju.

Na terenu se snalazi podjednako dobro. Zahvaljujući razumno visokom podvozju i pogonu na sva četiri kotača E-Pace je sposoban i za rastresiti teren. Karoserija ostaje mirna i progib ovjesa je razuman kod penjanja po zahtjevnijem terenu.

Što se pak opreme  koja pomaže pri vožnji tiče, E-Pace nudi nadzor za umor vozača, pomoć pri zadržavanju prometne trake, pomoć pri parkiranju i kamere 360 stupnjeva. Vrtjeti se tijesnim gradskim parkinzima nije problem, bez obzira na relativno slabo pregledan stražnji kraj. Stražnje je staklo relativno malo i C-stupovi su izraženi, no E-Pace i dalje djeluje prostrano i pregledno.

E-Pace se zavlači pod kožu i opravdava svoje mjesto na tržištu. Ima svojevrsnu osobnost. Da zažmirite ne biste promašili u kojem se autu nalazite, bez obzira što dijeli mnoge komponente s drugim automobilima iz Jaguarove game. Ovaj automobil govori za sebe.

Kad se odlučite za E-Pace teško da će ključni čimbenik biti upravo cijena. Zabavan je i dinamičan. Doduše ne toliko da treba imati g-metar za uzdužne i bočne sile i štopericu koji se nude na centralnom ekranu. No i to će biti sitnice koje će nekoga privući, iako znamo da su realno samo marketinški slatkiši.

Jaguar E-Pace i jest cijeli, jedan slatkiš. Dok njegovi konkurenti samo glumataju sportski duh i terenske sposobnosti, E-Pace je sposoban pojuriti i oduševiti. Bazni E-Pace kreće od 268.665 kuna dok je testirani model, sa 180 KS, pogonom na 4 kotača, u First Edition opremi stajao 543.115 kuna.

Jaguar E-Pace 2,0 D 4WD 180 First Edition
Motor: turbo dizelski, 2,0 l, 4 cilindra
Snaga: 130 kW/180 KS pri 4000 o/min
Moment: 430 Nm pri 1750 o/min
Pogon: na sve kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 9,3 s
Najviša brzina: 205 km/h
Dimenzije: 4395/2088/1649 mm
Međuosovinski razmak: 2681 mm
Potrošnja (EU): 5,1/3,9/4,3 l/100 km
Emisija CO2: 147 g/km
Cijena: 543.115 kuna (više na croatia.jaguar.com)

 

Ocjene

Performanse - 6
Udobnost - 6
Oprema - 9
Ekologija - 7
Cijena - 6

6.8

E-Pace ima karizmu, karakter i dobre vozne osobine. U svijetu SUV-ova jedan je od najsposobnijih sportski orijentiranih terenskih mališana