Opel Grandland X

Opel Grandland X 1,6 DTH Innovation

Evo automobila koji slijedi one smjernice SUV-a koje čine njihovu esenciju. Prostran, nudi solidnu odvojenost od tla, robustan je i praktičan. Testirali smo Opel Grandland X s pogonom na samo dva kotača

Opel Grandland X krojen je u suradnji s PSA grupacijom, ali daleko je od onog „to je sve s Peugeota ili Citroena“. Nije. Možda vam se neki prekidači, poput selektora moda pogona učine slični, no nema sumnje, ovo je i dalje prilično originalan Opel. Vanjski paneli su posve drukčiji, unutrašnjost je drukčija, vozna svojstva su drukčija… I zapravo, nećemo vam još i mi govoriti s kime dijeli platformu. Zaključite sami – ako možete.
Grandland je zapravo veliki brat Crosslandu. Usprkos oznaci X u imenu, ima samo prednji pogon. Bočna linija daje mu mišićavost, a plastični obrubi blatobrana impliciraju da se radi o SUV-u koji bi mogao i trebao biti sposoban i na terenu.

Njegov izgled potpisuje Mark Adams koji je donio priličnu svježinu Opelovim modelima, ali i taj suptilno agresivni izgled. Prednju masku upotpunjuju relativno malena prednja svjetla. Malena samo izgledom, radi se i dalje o solidno snažnim i velikim LED svjetlima. Opel Grandland X pametno skriva svoje dimenzije, nemojte se zavaravati, ovo je prilično velik automobil. Ako vam i to nije dovoljno, dodatno ga možete „umanjiti“ dvobojnom kombinacijom karoserije, odnosno crnim krovom.

Dokaz da se radi o Opelu kreće iznutra. Ergonomija. Opel zna kako napraviti sjedala i pozicionirati upravljač na način da se za njim može udobno smjestiti većina korisnika, bez obzira na njihove dimenzije. Uz to Opel promovira AGR kampanju za zdrava leđa. AGR je udruženje liječnika i terapeuta na misiji istraživanja i razvoja sustava prevencije ozljeda leđa.

Grandland X je više nego dovoljno prostran sprijeda, ali i straga. Kad se normalno smjesti vozač od otprilike 180 cm iza njega normalno može sjesti još jedan takav, bez kompromisa na koljena. Masivni stupovi između prozora pridonose sigurnosti, no nažalost smanjuju vidljivost. Često se nađete da mičete glavu kad pokušavate stvoriti sliku stanja oko automobila. Ovo je zaista minorna mana. Zauzvrat nudi vrhunsku sigurnost i prilično prostran prtljažnik, koji sa 410 raste na 1255 litara preklapanjem sjedala. Kako tehnologija postaje sve jeftinija i dostupnija tako i automobili u klasama nižim od one super luksuzne, dobivaju sve punije džepove već i u početnim paketima.

Tako na primjer Opel Grandland X ima detekciju pješaka i automatsko kočenje ukoliko detektira opasnost od naleta na pješaka ili vozilo ispred. Čini se na prvi pogled bezazleno i precijenjeno, no kad razmislite da prosječnom čovjeku treba između pola sekunde i jedne pune sekunde za reakciju – i ako znamo da pri samo 60 km/h prevaljujemo čak 16,6 metara u jednoj sekundi, postaje jasno da ovaj sustav može nekome učiniti razliku između života i smrti. U današnje vrijeme kad svi tipkamo po telefonima za vrijeme vožnje (da i vi ste to napravili), nažalost ovakvi sustavi imaju potpuni smisao – i potrebu.

Doduše, neki su sustavi, u vječnoj potrazi za jeftinijim rješenjima, pojednostavljeni. Poput sustava za ptičju perspektivu automobila pri parkiranju. Sustav slaže sliku okruženja oko automobila pomoću samo dvije kamere. Jedne sprijeda i jedne straga. One u ogledalima su izostale. Sustav sliku s boka radi kako se auto kreće i „lijepi“ ju u jednu cjelinu. Ovo je gotovo jednako dobro, no svakako savjetujemo da ne zatomite svoj osjećaj za prostor.

Sve ostalo je pak s vrha police sa sitnicama za olakšavanje života. Od grijanih sjedala, grijanog upravljača, grijača u vjetrobranu, automatskog otvaranja prtljažnika, sustava za lako preklapanje sjedala… I povrh svega gomila praktičnih pretinaca.

Testni je Opel Grandland X bio pokretan dizelskim 1,6 motorom koji razvija 120 KS i solidnih 300 Nm. U kombinaciji s automatskim mjenjačem, zdrava mjera komfora i štedljivosti. Izuzmemo li klasičnu inertnost automatskih mjenjača, Grandland je živahan, poletan i ne zabija se u preniske okretaje u gradu. Motor i mjenjač ostaju u optimalnom radnom rasponu da za prestrojavanje ne morate čekati da se izreda svežanj zupčanika, nećete ostarjeti čekajući da auto ubrza. Motor obiluje dahom i nudi solidne performanse. Ako ga pak podbodete u rebra doći će do izražaja Grandlandove dimenzije i jednostavna činjenica da je ovo motor malene zapremine. U gornjem rasponu će posustajati. Velike putne brzine ćete platiti potrošnjom, ali u razumnim granicama. 1,6 dizelaš iznenađuje niskom prosječnom otrošnjom. Na otvorenoj cesti trošili smo oko 6 litara dok je potrošnja u gradu bila oko 7 litara na 100 km.

Opel Grandland X prošao je kroz ruke iskusnih majstora kuhinje. Kako to izgleda kad se nađu virtuozi francuskih specijaliteta i njemački majstori piva i kobasica? Dosta dobro! Ovjes nije bučan i solidno filtrira male neravnine, dok na velikima pristojno tone. Ne odaje masu ni inertnost Grandlanda. Na kratke uplive upravljačem automobil reagira precizno i rano, a onda inercija preuzme svoj tijek. Ne trpi žestok tempo, ali nije neprecizan. S obzirom na veliki profil gume, visinu i masu, prilično je agilan.

Grandland X daje osjećaj sigurnosti i staloženosti. Lako ga je dotjerati do granice, ali će oko nje i dalje biti lak za kontroliranje i potpuno predvidljiv. To je odlika sposobnog automobila, a ne platforme koja je proizašla iz nečeg puno manjeg pa se zakrpama elektronske stabilnosti nastoji zakamuflirati u gomili.

Realno, pretjerali bi kad bismo rekli da je zabavan, stoga pucajte na automatski mjenjač i slobodno odaberite ovu motorizaciju, jer mu to daje potpuni smisao. Velik, ljepuškast, impozantan, lagodan za voziti, sa solidnim infotainmentom, gomilom korisnih sitnica, a opet šparo koji može držati solidan tempo na dugom putu. Konkretan testni primjerak koštao je 232.230 kuna. Rekli bismo odlično pogođena cijena. Nije malo, no ako tražite onaj jedan automobil koji će vam pokriti životne potrebe, imate četveročlanu obitelj, a zapeo vam je za oko i razvukao vam osmjeh na lice – nema dileme. Dobar je kao što i izgleda.

Opel Grandland X Innovation 1,6 DTH (AT6)
Motor: turbodizelski, 1,6 l, 4 cilindra
Snaga: 88 kW/120 KS pri 3500 o/min
Moment: 300 Nm 1750 o/min
Pogon: na prednje kotače, automatski mjenjač
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 12,2 s
Najviša brzina: 185 km/h
Dimenzije: 4477/1856/1609 mm
Međuosovinski razmak: 2675 mm
Potrošnja (EU): 5,1/4,2/4,6 l/100 km
Emisija CO2: 118 g/km
Cijena: 232.230 kuna (više informacija na www.opel.hr)

 

Ocjene

Performanse - 6
Udobnost - 7
Oprema - 8
Ekologija - 9
Cijena - 8

7.6

Zagovarali bi snažniji motor i ručni mjenjač no Grandland X je u ovoj kombinaciji taman odmjeren