Opel Insignia Grand Sport

Opel Insignia Grand Sport 1,6 CDTI Innovation

Upadljiva crvena boja i paket OPC line koji krase ovu Insigniju ostavljaju prvi dojam kako je riječ o sportskom modelu. Nije. Pokreće ju dizelaš od 136 KS koji ju čini sjajnim automobilom za duga putovanja

Već prvom generacijom Insignije Opel je napravio dobar posao, a prošle godine predstavljena druga generacija napravila je još jedan veliki koraka naprijed. Automobil je posto lakši, okretniji, dinamičniji, a i ljepši. Tržište ga je dobro prihvatilo, a mi smo isprobali na prvi pogled malo “krivu” kombinaciju ne pretjerano snažnog dizelaša i atraktivnog OPC Line vanjskog paketa.

Ova generacija Insignije donijela je prepoznatljivo Opelovo lice s velikim svjetlima i široko raširenim kromiranim “krilima” koja se šire iz logotipa na masci. Velike limene površine uspješno su razbijene naborima i utorima, kako na poklopcu motora, tako i na bokovima. Upravo bočna silueta pokazuje koliko je to uspješno obavljeno budući da se radi o 4,9 metara dugoj limuzini. Zapravo, ako ćemo baš biti precizni, Insignia nije limuzina jer ima peta stražnja vrata  što je značajno praktičnije rješenje, a  i to je detalj koji su dizajneri u Russelsheimu uspješno “sakrili”.

Teoretski, crvena boja kakva je bila testirana Insignia na gotovo pet metara dugoj limuzini zvuči kao da se netko malo zaigrao, ali njoj sjajno stoji. Posebno uz komplet aerodinamičkih i ukrasnih dodataka iz paketa OPC look. Tada izgleda prilično “opako” i privlači poglede prolaznika.

Insignia Grand Sport zahvaljujući svojim pozamašnim vanjskim dimenzijama odlikuje se fantastičnom ponudom prostora u kabini. U odnosu na prethodnu generaciju međuosovinski razmak povećan je velikih 92 mm što se posebno primijeti straga. Čak i visoki putnici straga će putovati u potpunom komforu i neće se brinuti da će na krovu pokvariti frizuru.

Što se izgleda unutrašnjosti tiče, Insignia je nastavila tamo gdje je započela Astra posljednje generacije. (Preko)brojni gumbići otišli su u povijest, središnje je mjesto zauzeo je veliki ekran osjetljiv na dodir, a sve komande podijeljene su u tri horizontalne cjeline. Vozač sjedi nisko, oko tri centimetra niže nego u prošloj generaciji, a i kokpit je više okrenut prema njemu. Sjedala su prostrana i udobna i lako je naći pravi položaj. Prilikom dužih putovanja vozač i putnici ne osjećaju umor niti nakon nekoliko stotina kilometara “u komadu” što Insigniu Grand Sport čini sjajnim putnim automobilom.

Drugi adut koji našu testiranu Insigniju čini pravim “gutačem kilometara” je motor. Iako na papiru možda ne zvuči tako, 1,6-litreni turbodizelaš od 136 KS zapravo je dobra mjera za Opelovu limuzinu. Ona više nije preteška, pa se 136 KS i 320 Nm ovog motora posve solidno s njom nose u svim prometnim situacijama. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno joj je 10,5 sekundi, a kada se “zalaufa” Insignia Grand Sport postiže najvišu brzinu od 211 km/h.

U praksi, motor je tih i uglađen te dovoljno elastičan da ne treba previše posezati za ručicom solidno preciznog šestostupanjskog ručnog mjenjača. Tek kada poželite ozbiljno pojuriti trebat ćete ipak malo njime raditi, ali ne previše. Na autocesti nije nikakav problem održavati visoke brzinske prosjeke i to u blaženoj tišini zahvaljujući dobroj zvučnoj izolaciji, kao i dobro proračunatim prijenosnim omjerima mjenjača. Zahvaljujući njima potrošnja niti tada nije visoka, naprotiv. Prilično smo jurili kroz gužve u Italiji i uspjeli voziti s oko šest litara u prosjeku. Nježna vožnja po magistralnim cestama nije nikakav problem s manje od pet litara na 100 kilometara. Prosjek testa od 5,2 litre rezultat je puno kilometara na otvorenom, ali bez puno pažnje, pa bi s malo više gradske vožnje tek malo narastao.

Testirana Insignia Grand Sport bila je opremljena jednim od najbogatijih paketa opreme Innovation, iznad njega samo je paket nazvan Exclusive, što znači da je u serijskoj opremi sve što je potrebno za ugodnu i sigurnu vožnju. To uključuje dvozonski automatski klima-uređaj, 18-colne naplatke, ergonomsko AGR sjedalo vozača podesivo u šest smjerova, pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, senzore za kišu… Cijena tako opremljene Insignije iznosi 198.403 kuna. Doplata za atraktivnu crvenu boju još je 1579 kuna, dok OPC line vanjski paket stoji 7107 kuna. Sve to je još uvijek vrlo povoljna cijena u odnosu na ponuđeno.

Opel Insignia Grand Sport 1,6 CDTI Innovation
Motor: turbodizelski redni, 1,6 l, 4 cilindara
Snaga: 100 kW/136 KS pri 3500 o/min
Moment: 320 Nm pri 2000 o/min
Pogon: na prednje kotače
Mjenjač: ručni, 6 stupnjeva
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 10,7 s
Najviša brzina: 211 km/h
Dimenzije: 4897/1863/1455mm
Međuosovinski razmak: 2829 mm
Potrošnja (EU): 5,6/4,0/4,6 l/100 km
Emisija CO2: 114 g/km
Cijena: od 198.403 kuna (više informacija na www.opel.hr)

 

Ocjene

Performanse - 7
Udobnost - 8
Oprema - 8
Ekologija - 8
Cijena - 8

7.8