Volkswagen Polo

Volkswagen Polo 1,0 TSI Comfortline

Volkswagen Polo odrasta. Ovo je njegova šesta generacija i gledano u dimenzijama, do sada najveća. Sad je već veličine Golfa

Više od 40 milijuna prodanih primjeraka. Treba li išta više reći od toga? Prvi Volkswagen Polo pojavio se sredinom 70-ih! Do sad je prošao kroz pet generacija. Ovo je šesta i sve više djeluje kao da smo ga pratili kroz njegove vrtićke dane, preko osnovne škole do adolescentske dobi. Mutirao je, ojačao i ne djeluje više kao mladac s aknama na licu.

Polo je dobio gomilu oštrih linija koje ocrtavaju njegov snažni stav. Od poklopca motora preko bočne linije. Prednja se maska smanjila, dobio je potpuno LED prednja svjetla i straga je postao puno ozbiljniji.
Nudi se u 14 različitih broja i kao i kod ostalih novih Volkswagena, kupcima je na odabir i dvobojna kombinacija karoserije i krova. Ipak, ne može pobjeći od činjenice da je odrastao. Nama djeluje daleko ozbiljnije od Fieste ili Corse. Kao da je izgubio taj dječački polet. Zapravo – udebljao se. Možda je teško za povjerovati, no ovaj je novi Polo velik poput Golfa četvrte generacije!

Kako je narastao u svim pogledima tako je narastao i u unutrašnjosti. Gurnuvši kotače u rubove karoserije i zahvaljujući kompaktnom stražnjem ovjesu, Polo je dobio gomilu prostora na stražnjoj klupi. Gotovo kao u Golfu. Ako se sprijeda vozač udobno smjesti, straga ostane mjesta za osobu prosječne visine – bez ikakvih problema. I prtljažnik je prilično velik, 280 litara. Jedini veći u toj klasi ima Opel Corsa, 285 litara.

Sprijeda je dobio detalje u boji karoserije kako bi se dobio dojam prostranosti i podebljao taj mladenački duh. Realno, kupci Pola i jesu mlađa publika. Sve ostalo prilično Golfovski, ne samo izgledom nego dimenzijama i osjećajem. Centralni greben ima osmerokutne držače za čaše koji su doduše mogli izgledati profinjenije. Navikli smo da je Polo puno funkcionalniji i jednostavniji, u novom ima par dizajnerskih detalja koji su nam podigli obrvu. Uključujući umetke u boji karoserije.

Infotainment zaslužuje pohvale. Prilično je opsežan, ali je jednostavan, upotrebljiv i nudi povezivanje putem aplikacija, prepoznaje blizinu ruke i prikazuje dodatne izbornike. Sjedala nemaju posebne bočne potpore, sjedi se povišeno ali se lako može pronaći dobra pozicija za upravljačem.

Polu fali papra. Nema više taj neki mladenački, sportski duh koji vas potiče da se odete voziti samo zato da se idete voziti. To su stare generacije Pola imale, i to više nego Golfovi. To je nekad bio vrckast automobil. Ovdje je ovjes omekšan i usporen kako bi postao udobniji. Samim time je „platio“ na transferu mase koji je sada sporiji. Djeluje tromo, a ujedno nije sasvim miran i staložen u dugim zavojima. Stražnji kraj kasno reagira na uplive upravljača.

Upravljač odrađuje sve što zahtijevate od njega, suvereno, pravilno i bez iznenađenja. Ali to je to. Ništa više od toga. Nema povrata informacija. Od točke A do točke B Volkswagen Polo je savršen, ali vas neće potaknuti da idete kroz brda.

Da morate kupiti jedan komad alata. Što biste kupili? Ne biste kupili ključ 13. Ne biste kupili čekić. Vjerojatno ni križni odvijač. Kupili biste kombinirana kliješta, jer s njima možete gotovo sve. Upravo to je VW Polo. Onaj jedan vrijedni komad alata koji može sve. Pogotovo sad, kad je ovoliko narastao, kad mu je prtljažnik ogroman, kad nudi puno prostora i štedljive motore.

I stoga mu ne možemo zamjeriti. Voljeli bismo da je zabavniji, da ima više onog prgavog duha, ali ta su vremena očito minula. Ne samo s VW-om, nego općenito. Malene, zabavne automobile danas treba tražiti fenjerom. S osnovnim Trendline paketom benzinski Polo kreće od 98.343 kune. Dizelske inačice počinju na 122.354 kune.

Tehnički podaci
VW Polo 1,0 TSI Comfortline
Motor: turbobenzinski, 1,0 l, 3 cilindra
Snaga: 70 kW/95 KS pri 5000 o/min
Moment: 175 Nm 2000 o/min
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 10,8 s
Najviša brzina: 187 km/h
Dimenzije: 4053/1751/1446 mm
Međuosovinski razmak: 2564 mm
Potrošnja (EU): 5,5/3,8/4,4 l/100 km
Emisija CO2: 101 g/km
Cijena: 137.925 kuna (više informacija na www.volkswagen.hr)

 

 

Ocjene

Performanse - 5
Udobnost - 7
Oprema - 7
Ekologija - 9
Cijena - 5

6.6

Unutrašnjost i oprema aludiraju da se radi o ozbiljnom obiteljskom automobilu koji danas može ispuniti sve potrebe jedne obitelji