Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc Design 1,0 TSI

Volkswagen T-Roc postao je hit u kratkom vremenu. Smjestio se u zlatnu sredinu i postao jedan od najunosnijih modela Volkswagena

Golf je osnova, svetinja na koju se ne ide. Pozicionirati novi model u Volkswagenovu gamu je prava noćna mora. Morate paziti da se ne sapletete o vlastite modele u VAG grupaciji. T-Roc je morao biti uspjeh. Morao je biti bolji od Seatovih i Škodinih modela. Pozicioniran je kirurškom preciznošću. Mi smo imali prilike isprobati njegovu inačicu Design, odnosno paket opreme koji je više okrenut izgledu. U ovoj opijajućoj smeđoj boji pravi je jesenski šmeker.

Volkswagen T-Roc nije jedan od onih automobila gdje se dizajnom pokušalo napraviti čudo pa su pretjerali u svakom smislu. On je zapravo savršeno normalan. Ako pogledamo pomnije, prevladavaju romboidni detalji koji mu daju tu ozbiljnost, ali i snažan stav. No nema nekih bijesnih egzibicija.

T-Roc je smješten usred game. Kraći je od Golfa, duži od Seat Arone, manji od Škode Karoq. Tu je negdje s Audijem Q2 koji je pak osjetno skuplji. Ovaj je automobil pomno pozicioniran u zlatnu sredinu i zato je, kao i Golf, pronašao svoj put do srca brojnih kupaca. Iznimno je brzo postao popularan. U ovoj kurkuma varijanti je razigran, primamljiv i glasan izgledom. Onakav kakvog bismo ga mi izabrali da klikamo konfigurator.

Volkswagen T-Roc je majstor praktičnosti i funkcionalnosti. Samo za primjer, u prtljažniku je podnica preklopna, odnosno može se otvoriti kako bi došli do rezervnog kotača. A da ne morate podnicu vaditi i odlagati na cestu ili se s njom boriti u prtljažniku, T-Roc ima pinove na gornjem dijelu police na koje se podnica može zakačiti. Tu su i kuke u prtljažniku za osiguranje prtljage. Sprijeda je pak gomila pretinaca, što u vratima, što na centralnom grebenu i to pristojne veličine.

Ono najimpresivnije na testnom primjerku bio je TFT ekran ispred vozača na kojem možete u potpunosti mijenjati izgled instrumenata, te imati pregled svih sustava na automobilu. Zajedno s centralnim ekranom čini pravu multimedijsku stanicu. Doduše, maleni minus dajemo mu za nedostatak kamere za vožnju unazad. To danas ima i Nissan Micra.

Sjedala su tipična VAG grupacija, s već dobro poznatom ergonomijom. Tu nema puno filozofije ni mogućnosti promašaja. Sjedi se udobno, mjesta ima napretek, volan i mjenjač su u dobrom položaju i sve je lako dostupno.

Da klikamo po konfiguratoru ne bismo samo odabrali ovu boju već i ovaj motor. On je također „sweet spot“ ponude. Maleni 1,0 TSI dovoljno je potentan da T-Rocu daje i svojevrsni sportski duh. Težište automobila je relativno nisko, a ako su tvornički podaci točni, s ovim motorom T-Roc teži ispod 1200 kg. Lak je na prstima i dovoljno oštar da se njime možete poigrati, no nažalost, ESP sustav je toliko strogo podešen da se panično javlja kod svakog nagnutog zavoja ili kad nešto naglije zakrenete upravljačem prema tjemenu zavoja.

Kočnice su dobro odmjerene, reakcije na upravljač brze i za maleni SUV solidno precizne. Sjedala bi mogla imati više lateralne potpore. Ako držite normalan, fluidan tempo, T-Roc se ponaša poput Golfa. Maleni motor ima velik zamašnjak i mekano je uležišten pa ne prenosi vibracije na karoseriju. Jedino što golica maštu i otkriva da se radi o malom srcu je trocilindarski zvuk ispod poklopca.

180.000 kuna za automobil bez pogona na četiri kotača nije mali novac. Ako tražite auto s terenskim osobinama, postoje daleko bolje kupnje. T-Roc nudi imidž, izgled i udobnost Golfa, ali i posebnost koja neće proći neprimijećeno. Od Q2 ga dijele detalji u unutrašnjosti. Sve ostalo je već na visokom nivou. Štednjom na detaljima poput kamere za rikverc i jeftine plastike, Volkswagen radi razliku u cijeni koja im omogućuje financiranje redizajniranog modela, te koješta drugo. Ništa na T-Rocu nije slučajno.

Volkswagen T-Roc Design 1,0 TSI
Motor: turbo benzinski, 1,0 l, 3 cilindra
Snaga: 86 kW/155 KS pri 5000 o/min
Moment: 200 Nm od 2000 o/min
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 10,1 s
Najviša brzina: 187 km/h
Dimenzije: 4234/1819/1573 mm
Međuosovinski razmak: 2590 mm
Potrošnja (EU): 4,5/5,1/6,1 l/100 km
Emisija CO2: 117 g/km
Cijena: 183.200 kuna (više na www.volkswagen.hr)

 

 

Ocjene

Performanse - 6
Udobnost - 6
Oprema - 8
Ekologija - 8
Cijena - 5

6.6

Iz plemenite obitelji, po provjerenom receptu. Cijenom prilično visoko puca. S obzirom na tehnologiju i izgled očekivali smo malo kvalitetniju unutrašnjost