Opel Insignia Grand Sport

Opel Insignia Grand Sport – Veliki korak prema premiumu

Prošlom generacijom Insignije Opel je započeo svoj veliki preokret i potpuno osvježavanje ponude, a nova je generacija napravila je još jedan veliki korak naprijed

Nakon sjajnog uspjeha prve generacije Insignije, koja je pronašla put do 900.000 zadovoljnih vlasnika, Opel je odlučio povisiti uloge i za novu je generaciju pripremio brojne novosti. Za početak, odustali su od klasične limuzine, pa je čast predstavljanja “osnovne” verzije pripala praktičnijem petvratnom obliku. Za novi oblik Opel je smislio i novo ime, pa se tako njihova uzdanica u D-segmentu zove Insignia Grand Sport. Uz novo ime došla je i posve nova arhitektura čije su osnovne značajke manja masa i više prostora, novim modelom Opel želi privući i zahtjevniju klijentelu premium segmenta.

Vizualno, Opel je već novom Astrom pokazao kako je ponovno pronašao dizajnersku inspiraciju, a na Insigniji Grand Sport to je još jasnije vidljivo. Tipični oblik velike limuzine, iako ima peta vrata straga, nije pretjerano zanimljiv i uglavnom je više funkcionalan nego lijep, ali Opel je drugoj generaciji Insignije podario puno čvršći i pomalo atletski stav smanjenjem visine za 29 milimetara i povećanjem širine za sedam milimetara.

Unutra, kabina je više orijentirana vozaču, ali još uvijek će izgledati poznato svakome tko je sjedio u nekom novijem Opelovom modelu. To ne znači da nema puno novih rješenja i dorađenih elemenata poput manje visine instrumenata kako bi se poboljšala preglednost, kao i novi veći ekran infotainmenta koji izgleda kao da popunjava sav prostor između ventilacijskih otvora. Međuosovinski je razmak produljen 92 mm te je zahvaljujući njemu unutrašnjost puno prostranija, što će posebno znati cijeniti putnici u stražnjem dijelu kabine.

Čim sjednete u Insigniju Grand Sport primijetit ćete kako je Opel kabinu napravio puno više oko vozača. Sjedi se 30 milimetara niže nego prije, a povišena središnja konzola i niski instrumenti minimalno ometaju pogled na cestu. Opcijski head-up displej velik je i pruža sve relevantne informacije na čist, jednostavan i pregledan način. Uz to je i u boji i sjajno izgleda.

Već nakon prvih kilometara primjetna je značajno manja razina buke u kabini. Opel je predano radio na uglađenim novim dizelašima, ali uočljivo je i kako su inženjeri dodali i više zvučne izolacije jer je značajno smanjena i opća buka u vožnji.

Ponuda motora sastoji će se uglavnom od poznatih i kroz posljednjih nekoliko godina predstavljenih benzinaca i dizelaša. Potpuno nov je 1,5-litreni turbo benzinac od 140 ili 165 KS, a vrhunac benzinske ponude predstavlja 260 KS snažan dvolitreni motor s turbopunjačem. Dizelsku ponudu čine 1,6 i 2,0 motori snage od 110 KS naviše.

Dizelaš od dvije litre i 170 KS poznat je iz prošle generacije. S najvećim okretnim momentom od 400 Nm snažno vuče već od najnižih okretaja, pa nije potrebno previše ga tjerati u više okretaje. Međuubrzanja su dobra, a tek ponekad treba prebaciti u niži stupanj prijenosa za brže i lakše pretjecanje.

Pored njega, isprobali smo i novi početni turbobenzinski motor od 1,5 litara i možemo reći kako svoj posao obavlja i iznad očekivanja. Uglađen je i tih, a zahvaljujući solidnih 250 Nm najvećeg okretnog momenta dostupnom od 2000 okretaja dovoljno je elastičan tako da ne treba previše raditi mjenjačem u normalnom ritmu prometa. Naravno, ako želite juriti morat ćete se malo više poigrati ručicom mjenjača koja je precizna, ali pomalo dugog hoda.

Udobnost u vožnji sjajna je i ovjes efikasno upija sve vrste neravnina bez da stvara osjećaj pretjerane mekoće i poskakivanja. Pored standardnog ovjesa Opel nudi i adaptivni ovjes FlexRide. Sustav uz standardne postavke ovjesa nudi opcije Tour i Sport koje vozač bira tipkom pored mjenjača. Prvi dodatno omekšava ovjes i najbolji je za duga putovanja autocestom, dok je na zavojitoj cesti za nijansu premekan. Opcija Sport radi suprotno – ovjes postaje tvrđi, smanjuje se pomoć serva na volanu i ubrzava se odziv na gas. Lijepo je imati i tu opciju za bržu vožnju na otvorenoj cesti, ali mi smo zaključili kako nam je najbolje držati se standardnih postavki.

Optimizirane dimenzije i korištenje laganih materijala, kao i nova GM-ova platforma Epsilon 2, pomogli su smanjiti masu za najviše 175 kilograma radi bolje preciznosti vožnje i agilnosti. U brzim zavojima Insignia Grand Sport je uvjerljiva, volan je dobro odmjeren i pruža dovoljno povratnih informacija da vas potakne na zabavu na zavojitoj cesti. Lako i precizno drži putanju, a zahvaljujući dijelom i nižem težištu manje se naginje. To pomaže i pri kočenju na ulasku u zavoj jkada se puno manje osjeti premještanje opterećenja.

Insignia Grand Sport opremljena je cijelim nizom vrhunskih tehnologija koje čine vožnju sigurnijom, udobnijom i više opuštajućom nego prije. Krenuvši od cijenjenog prilagodljivog sustava LED svjetala s matricom poznatog od Astre, Opelovi su inženjeri za Insigniju već razvili drugu generaciju takvih svjetala. Sada su još brža, preciznija i snažnija, a njihova duga svjetla sada dosežu do 400 metara. Pomoć pri držanju prometne trake s automatskom korekcijom upravljanja, novi prednji zaslon i kamera koja pokriva 360° zajedno sa značajkama za udobnost kao što su jedinstvena premium sjedala koja je certificirao AGR, grijana prednja i stražnja sjedala te grijano vjetrobransko staklo – sve to dodatno povećava udobnost nove Insignije. Dostupan je i izvanredan infotainment sustav i mogućnosti povezivanja zahvaljujući najnovijoj generaciji sustava IntelliLink.

Ukupno gledano, novo ime Opelove perjanice zvuči prikladno s obzirom koliko se toga promijenilo i popravilo. Insignia Grand Sport jednako dobro izgleda koliko se dobro i vozi te izdvaja Opel od nekih njegovih rivala u segmentu. Na hrvatsko tržište stiže u lipnju, a početna cijena najslabijeg dizelaša sa 110 KS opremljenog početnim paketom Essentia bit će 183.900 kuna.

Opel Insignia Grand Sport 2,0 CDTI
Motor: turbodizelski redni, 4 cilindra
Snaga: 125 kW/170 KS pri 3750 o/min
Moment: 400 Nm pri 1750 o/min
Mjenjač: ručni, 6 stupnjeva
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 8,7 s
Najviša brzina: 226 km/h
Dimenzije: 4897/1863/1455 mm
Međuosovinski razmak: 2829 mm
Potrošnja (EU): 6,7/4,3/5,2 l/100 km
Emisija CO2: 136 g/km
Cijena: od 183.900 kuna