Renault Koleos

Renault Koleos – Stari recept s novim izgledom

U vrijeme kada nestaju SUV modeli malo grubljih karakteristika, Renault Koleos s novim izgledom i starim receptom može vam djelovati kao osvježenje ako niste skloni trendu crossovera

Veliki SUV sve je popularniji na tržištu iako se generalno govoreći svi okreću crossoverima. Upravo zato i ne čudi odluka da Koleos bude globalni model koji se neizmijenjen prodaje u čitavom svijetu, što zahtijeva određene kompromise. Ono što je na prvu jasno jest da Koleos nema najmodernije high-tech igračke poput radarskog tempomata ili opcije samostalnog kočenja, već nudi robusni ovjes, novi dizajn i svojevrsni “old school” osjećaj vožnje.

Njegovi su konkurenti Nissan X-Trail, Kia Sorento, Peugeot 5008, VW Tiguan i Hyundai SantaFe od kojih ih dijeli puno toga. U Finskoj smo imali priliku provozati se ne samo na gradskim prometnicama već i na utabanim zemljanim i makadamskim putovima na kojima je Koleos pokazao svoj karakter robusnog SUV-a. U usporedbi s prethodnikom nema sumnji – brži, udobniji, opremljeniji, ljepši i generalno govoreći puno bolji auto. No, je li bolji od konkurenata? Nakon 250 odvezenih kilometara, čini nam se kako spada u neku zlatnu sredinu.

Renault Koleos kojeg smo vozili u najjačoj izvedbi Initiale Paris nudi sve blagodati kao i Talisman, minus masaža. Mana je i nemogućnost podešavanja sjedala po nagibu sjedeće površine pa ćete se morati prilagoditi načinom sjedenja ukoliko ste vozač koji ne voli sjediti predaleko, a viši ste od 180 cm. Bose sustav s puno basa i dosta dobra izolacija buke veliki su plus u Koleosu, R-Link sustav je jednak kao u svim ostalim modelima. Nudi širok spektar funkcija, ali na njegovu se sporiju brzinu uz animacije ipak treba naviknuti. Apple Car Play je spreman, ali nažalost u Hrvatskoj ne radi. Jasno, imali smo ga priliku isprobati na prezentaciji gdje je koristan dodatak, posebice zbog glasovnog unosa komandi poput pozivanja telefonom ili odabira navigacije.

Sve varijante pokreće 1,6-litreni dCi motor koji u baznoj inačici daje solidnih 130 KS i dolazi s prednjim pogonom i ručnim mjenjačem sa šest brzina. SUV ne mora nužno imati 4×4 pogon jer se u 90 posto slučajeva vlasnici voze asfaltom, ali im se sviđa goropadniji izgled vozila. Osnovni model kreće od 221.000 kn što je oko 25.000 kuna ispod Nissanova X-Traila. Skuplja i jača varijanta dCi 175 nudi 175 KS i prednji pogon te dolazi s X-Tronic automatikom ili ručnim šestobrzincem. Upravo se uz jači motor nudi pogon na sve kotače. Ako prednji prokližu, spojka aktivira stražnje kotače. To nije rješenje za pravi off-road, ali na maloj priređenoj stazi imali smo priliku isprobati podlogu i nagibe o kojima bismo inače možda ipak prvo razmislili. Koleos se pokazao sposobnim za te lagane terenske izlete, čemu uostalom SUV-ovi i služe.

Vožnja otvorenom cestom pokazuje udobnu narav. Renault Koleos je dobro izbalansiran, predvidljiv kada prokliže, ali više naginje udobnosti nego dinamici. Možda i bolje, jer SUV-i su pomalo naporni kada žele biti oštri i smireni poput malih automobila. Koleos sigurno neće stvarati redove pred salonima, ali to mu nije niti namjera. Ima novi izgled i staru narav pa je dobar za specifičnu malobrojnu publiku. Doduše, cijena se čini poštenom, pa će se mnogi zaustaviti i rado ga isprobati.

Renault Koleos dCi 130
Motor: turbodizelski redni, 1,6 l, 4 cilindra
Snaga: 96kW/13 KS pri 4000 o/min
Moment: 320 Nm pri 2000 o/min
Pogon: Na prednje kotače (4×4 u opciji)
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 11,4 s
Najviša brzina: 185 km/h
Dimenzije: 4672/1843/1678 mm
Međuosovinski razmak: 2705 mm
Potrošnja (EU): 4,5/4,9/5,4 l/100 km
Emisija CO2: 128 g/km
Cijena: 221.000 kn