Suzuki Ignis

Suzuki Ignis – Više od simpatičnog vragolana

Maleni Suzuki Ignis osvaja izgledom, ali to je tek dio njegovih aduta koje skriva ispod interesantno skrojenog lima

U posljednje vrijeme čini se kako svi proizvođači predstavljaju SUV-e različitih kategorija, ali rijetki su u tome toliko iskusni kao Suzuki. Posebno je to slučaj ako govorimo o manjim modelima. Dapače, Suzuki je upravo u najmanjoj klasi odlučio pokazati što može predstavljanjem novog Ignisa.

Sa samo 3,7 metara dužine Ignisovi su konkurenti gradski mališani, a gledamo li ga kroz perspektivu SUV-a s pogonom na sve kotače jedini mu je izravni konkurent Fiat Panda 4×4, ali u odnosu na nju maleni Suzuki Ignis ozbiljniji je i praktičniji.

Vanjski izgled Ignisa osvaja na prvi pogled, posebno sprijeda, a detaljnije proučavanje otkriva brojne zanimljive detalje koje su dizajneri u njega ukomponirali. Pažljiviji pogled otkriva brojne detalje ranijih Suzukijevih modela.  Tako karakteristični nabori na limu C-nosača dolaze od modela Fronte Coupe, prvog malog japanskog sportskog automobila, svjetla u prednjoj masci vuku porijeklo s prve generacije Cerva, još jednog malog sportaša, crne A i B-nosače poznajemo s prošle generacije Swifta, dok je oblik poklopca motora karakterističan za Vitaru.

Razigranost vanjskog izgleda nastavlja se i u unutrašnjosti. Linije su jednostavne i čiste, instrumenti pregledni, a središnje mjesto zauzima veliki ekran osjetljiv na dodir. Ispod njega zanimljivo su oblikovane komande klima uređaja u obliku valjka. Unutrašnjost je izrađena u dvije boje plastike, a dio elemenata može biti narančasto ili boje titana. Boja detalja unutrašnjosti ovisi o boji karoserije, a ona može biti u jednoj od devet boja ili pet dvobojnih kombinacija.

S obzirom na vanjske dimenzije posebno impresionira prostranost Ignisove kabine. Za početak, četvero odraslih osoba bez problema će se smjestiti i imati dovoljno prostora i za glave i za koljena. Vozačka je pozicija visoka i omogućuje dobar pregled situacije u prometu, a zahvaljujući podešavanju volana i sjedala u svim uobičajenim smjerovima lako je pronaći pravu poziciju.

Prtljažnik je obujma 260 litara u verziji s pogonom na prednje kotače, dok je u verziji opremljenoj sustavom Alllgrip obujam 204 litre. U bogatijim paketima opreme stražnja sjedala djeljiva su u omjeru 50:50 i mogu se pomicati naprijed-natrag što prtljažni prostor čini značajno praktičnijim i fleksibilnijim.

U ponudi je samo jedan motor, moderan četverocilindarski benzinac 1,2 Dualjet poznat iz novog Balena koji razvija 90 KS i najveći okretni moment od 120 Nm. Serijski dolazi s petostupanjskim ručnim mjenjačem, a u ponudi će biti i automatski mjenjač s jednakim brojem stupnjeva. Pogon može biti na prednje ili na sve kotače. Pogon na sve kotače Allgrip Auto putem visko-spojke automatski raspoređuje dio momenta na stražnji par kotača kada sustav detektira da prednji kotači počinju proklizavati.

Uz klasičnu benzinsku verziju Suzuki Ignis ima i verziju SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), a iza te oznake krije se pametni “blagi” hibrid koji smanjuje potrošnju i poboljšava performanse. Sustav se sastoji od integriranog generatora/startera koji pomaže motoru kod snažnijeg ubrzavanja i od litij-ionske baterije koja prikuplja energiju kod kočenja. Kada je potrebno može isporučiti čak 50 Nm okretnog momenta čime poboljšava performanse i smanjuje potrošnju goriva. Naravno, to znači i manju emisiju CO2 koja u slučaju SHVS-a iznosi samo 97 g/km.

Suzuki Ignis je nastao na novoj platformi, a u njegovoj je konstrukciji korišteno puno laganog čelika visoke čvrstoće zahvaljujući čemu je postignuta visoka razina čvrstoće uz zadržavanje male mase vozila. Osnovna verzija s pogonom na sve kotače teži tek 855 kilograma što utječe pozitivno i na potrošnju i na vozne osobine.

Izuzmemo li malo pojačanu buku guma i poskakivanje preko kratkih poprečnih neravnina što je karakteristika svih malenih automobila Ignis je u vožnji vrlo ugodan i sposoban. Motor se ozbiljnije čuje u kabini tek iznad 4000 okretaja, što također nije neki problem. U gradu je okretan, lako se s njim gurati kroz gužvu što smo i isprobali na izlazu iz Rima gdje smo napravili prve kilometre s japanskim mališanom. Na autocesti je pri brzini od 130 km/h tih što pokazuje da je više od urbanog ratnika.

Novi Ignis na hrvatsko tržište stiže početkom sljedeće godine, a cijene još nisu poznate. Trebale bi biti slične cijenama Swifta, što znači kako bi osnovni model mogao stajati osamdesetak tisuća kuna. Ako bude tako Ignis bi mogao ozbiljno pomiješati karte na tržištu.

Suzuki Ignis 1,2 Dualjet SHVS
Motor: benzinski redni, 4 cilindra
Snaga: 66 kW/90 KS pri 6000 o/min
Moment: 120 Nm pri 4400 o/min
Mjenjač: ručni, 5 stupnjeva
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 11,8 s
Najviša brzina: 170 km/h
Dimenzije: 3700/1660/1595 mm
Međuosovinski razmak: 2435 mm
Potrošnja (EU): 4,9/4,0/4,3 l/100 km
Emisija CO2: 97 g/km
Cijena: još nije poznata

Ocjene

Performanse - 6
Udobnost - 7
Oprema - 7
Ekologija - 8
Cijena - 9

7.4

Ignis je puno više od slatkog mališana. Oduševljava prostranošću i lakoćom vožnje, a i cijena bi mu trebala biti jednako privlačna