Suzuki Swift

Suzuki Swift – Samo se rijetki ne boje brzinaca Monte Carla

Hrabro je novi auto s jednolitrenim motorom dati u ruke novinarima koji će ga voziti brzincima Montea – Suzuki Swift je položio s odličnim, pokupivši i puno bodova zbog udobnosti

Prezentacije u Monte Carlu obično su rezervirane za brze sportske automobile, ali i za one koji su prirodno talentirani da vozačima pruže puno užitaka. Suzuki Swift je jedan od automobila koji spajaju udobno i dinamično, što je danas izuzetno rijetka kombinacija. Uspon na brzince na kojima se vozi legendarni reli mogu biti samo razlog za veselje. U Swiftu pogotovo, jer od prvog metra nam se svidio.

Suzuki je oduvijek znao napraviti auto koji pruža prirodno dobar balans udobnosti i osjećaja vožnje. Jednostavan, bez filtera, s ugodnim kontrolama i dobrim motorima. Znao je u povijesti biti žedan, ali i to je popravljeno jer su novi motori mali i učinkoviti. Njegov je dizajn proživio renesansu i možda ćete mu zamjeriti da je suviše sličan prethodniku, ali uživo izgleda puno bolje nego na fotkama. Muči nas stražnji dio suviše sličan Altu, možda se moglo izbjeći. Bokovi izgledaju bolje, stražnja kvaka skrivena je u gornji stup vrata.

Kada sjednete u sjedalo bit ćete doslovce oduševljeni. Naime, niti jedan auto te klase nema tako dobra prednja sjedala. Široka, dobro odmjerene tvrdoće, izuzetno udobna i bogato podstavljena, ali i s istaknutim bočnim osloncima. Ispred vozača još jedno oduševljenje: volan stoji točno na sredini zbog izvrsnog tehničkog rješenja letve volana. Sve je podesivo, a kada se snađete počet ćete proučavati novi infotainment s odličnim klizačem za glasnoću i brzim kretanjem kroz menije. Mjenjač je smješten bolje nego prije, a rukovanje je lako i precizno. U svakom trenutku može se osjetiti da su ovaj auto radili inženjeri u dogovoru s vozačima. Širina kabine i dalje je toliko velika da ćete pomisliti da ste u autu veće klase. Mane interijera? Ima ih, naravno – malo tvrda plastika i šupalj zvuk ručice mjenjača. Možda i mrvicu presiromašne obloge vrata, ali to je već tjeranje maka na konac. Sjedalo i položaj volana po nama vrijede puno više od tih detalja koje zamijetite jednom i na njih zaboravite. Sve one važne stvari su tip-top posložene.

Maleni jednolitreni turbomotor iznenađuje s dovoljno snage, ali nije rastrošan u vožnji. Prosjek ispod pet litara moguće je držati s vrlo malo truda, a kada trebate performanse šetnja kroz okretaje otkriva sasvim dovoljno snage za pretjecanja i dinamičnu vožnju. Model SHVS kojeg smo vozili ima i hibridnu komponentu pa isključuje alternator kod ubrzanja,a akumulator puni na kočenju. Nema velik paket baterija, sli i ovaj skromni pomaže taman koliko treba da na semaforu stojite s ugašenim motorom dulje nego što biste očekivali. Na ubrzanju se dodatni okretni moment ne osjeti baš jako, ali sasvim dovoljno da primjetite da postoji neko dodano pojačanje.

Najbolji dio Swifta je vožnja. Nimalo ne umara vozača, jako je udoban, lagan i okretan kada vozite smireno, a nevjerojatno fino podešenog ovjesa kada počnete voziti brže. Pomalo je nevjerojatan podatak da je novi Swift čak 120 kg lakši od prethodnika, što je velika stvar za ovu klasu. Ovjes meko upija rupe, ali na volanu je Swift oštar kada se njime mijenja smjer. U svakom autu na čije su vozne osobine utjecali vozači to se uvelike osjeti. Upravo je takav Suzuki Swift. U današnje se vrijeme svi bave dizajnom i konfekcijom koju “lijepe” na manjkave platforme, ovaj auto vozi, juri, skreće, koči i upija rupe tako da vas ugodno iznenađuje iz kilometra u kilometar. Najviše se radujemo 1.4-litrenom motoru i GTI značkici na repu. To će tek biti izuzetan Swift!

Suzuki Swift 1,0 Boosterjet
Motor: turbobenzinski, redni, 3 cilindra
Snaga: 82 kW/112 KS pri 5500 o/min
Moment: 170 Nm pri 2000 o/min
Mjenjač: ručni, 5 stupnjeva
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 10,6 s
Najviša brzina: 195 km/h
Dimenzije: 3840/1735/1495 mm
Međuosovinski razmak: 2450 mm
Potrošnja (EU): 4,0/4,6/5,7 l/100 km
Emisija CO2: 104 g/km
Cijena: još nije poznata