Alfa Romeo Brennero početak je talijanske ofenzive

Pored već najavljenog Tonalea, uskoro bismo trebali upoznati i Alfa Romeo Brennero, novi mali crossover na platformi eCMP koji će imati i električnu verziju

Puno je različitih glasina kružilo posljednjih nekoliko godina o Alfa Romeu i modelima koji će se pojaviti na tržištu. Najviše se pričalo o Tonaleu (na slikama), SUV-u koji bi trebao popuniti rupu koji je ostavila Giulietta. No, još je jedna rupa u ponudi Alfa Romea koju već drugo treba ispuniti, ona koja je nastala ukidanjem Mita 2018. Prije više od tri godine čuli smo kako će ta prazna mjesta biti popunjena do 2020., ali to je očigledno bilo potpuno pogrešno. Ipak, Tonale postaje sve jasniji i konkretniji, a sada dolaze i nove informacije o nasljedniku Mita. To bi također trebao biti SUV, a nosit će ime Brennero.

Alfa Romeo Brennero bit će jedan od modela koje će marke FCA, kao dio nove grupe Stellantis nastale udruživanjem s Grupom PSA, proizvoditi u Tychyju u Poljskoj. Ta će tvornica biti namijenjena proizvodnji automobila na PSA-ovoj platformi eCMP na kojoj su trenutno bazirani Peugeoti 2008 i 208, kao i Opel Corsa i Meriva. Ona je multienergetska i svi nabrojani modeli imaju i potpuno električne verzije, pa isto možemo očekivati i od Brennera.

Alfa Romeo Brennero neće biti jedini talijanski proizvod u poljskoj tvornici. U Tychy proizvodnju seli i Fiat. Najvjerojatnije je riječ o nasljedniku Punta. Hoće i on postati SUV/crossover ili će možda, poput ostalih većih marki nove grupe Stellantis imati “običnu” i crossover verziju još nije poznato.

Provjerite još

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia postat će električna limuzina

Alfa Romeo Giulia pri kraju je svojeg životnog vijeka, a prvi čovjek tvrtke Jean-Philippe Imparato …