Audi SQ7 TDI

Audi SQ7 TDI osvježenog izgleda izvana i iznutra

Nedavno je Audi predstavio osvježeni Q7, a sada je na red stigla i njegova najsnažnija verzija, Audi SQ7 TDI koju i dalje pokreće V8 turbodizelaš od 435 KS

Audi SQ7 TDI predstavlja vrhunac ponude u obitelji Q7. Kao i prije osvježavanja, SQ7 TDI pokreće 4,0 V8 TDI koji uz pomoć dva turbopunjača razvija 435 KS i 900 Nm. Tako pokretan glomazni SUV može ubrzati od 0 do 100 km/h za samo 4,8 sekundi. Snaga i moment na sve se kotače prenose putem osmostupanjskog automatskog mjenjača. Kao i ranije, na popisu serijske opreme su elementi poput zračnog ovjesa… Štoviše, osvježena je verzija dobila i upravljanje svim kotačima koje omogućuje zakretanje stražnjeg para kotača do kuta od pet stupnjeva.

Obnovljeni Audi SQ7, naravno, raspoznaje se po novom prednjem i stražnjem dijelu. SQ7 od običnog Q7 dodatno se ističe drukčijom maskom, aluminijskim poklopcima vanjskih retrovizora i s četiri ispušne cijevi straga. Uz to dolazi i na 20-colnim naplacima od lake legure iza kojih su veći kočni diskovi. Uz doplatu su dostupne i karbonsko-keramičke kočnice.

Osvježeni Audi SQ7 TDI u prodajne salone diljem Europe stiže ove jeseni, dokad će biti poznate i točnije specifikacije i cijene.