Bugatti Chiron od Lego kocaka!

Da! I za razliku od gomile Lego modela koji samo izgledaju i imaju par funkcionalnih sitnica, ovaj Bugatti Chiron- vozi!

Ako je vaše djetinjstvo prošlo bez Lego kocaka, izostavljeni ste za jednu fenomenalno iskustvo. Lego Technic je poseban odjel Lego svijeta koji se bavi stvaranjem Lego sklopova iz “muškog” svijeta. Stavili su na test svoje sposobnosti i ustrajnost.

Uz makete Porschea GT3 i kasnije Bugatti Chirona, potegnuli su u jedan malo ozbiljniji pothvat – napravili su pravog pravcatog Bugatti Chirona od Lego kocaka u mjerilu 1:1! Ovaj model ne samo da je napravljen do zadnjeg detalja realno i po uzoru na pravi model Bugatti Chirona, već je i pogonjen Lego motorićima.

Sve to zvuči prilično nevjerojatno. Sve do trenutka dok ne vidite da se Lego Chiron zaista kreće, a za volanom je ni više ni manje nego Andy Wallace, testni i razvojni vozač Bugattija koji je radio na razvoju “pravog” Chirona. Dakako, ovaj ne može postići krajnju brzinu ni blizu Chironovih 420 km/h, ali sama činjenica da je nešto sačinjen od gomile kockica na koje bosom nogom usred noći nagaze tisuće majki i očeva diljem svijeta, je iznimno impresivna.