Električni Volkswagen budućnosti

Volkswagen se planira još ozbiljnije uključiti u svijet električnih automobila, a u Parizu su početkom mjeseca predstavili koncept I.D koji postavlja temelje budućeg električnog automobila. Nastao je na novoj platformi koja će biti isključivo za električne modele I.D će biti samo prvi u nizu.

Ako se sve ostvari po planu I.D će stići na tržište oko 2020., a trebao bi imati domet od 400 do 600 kilometara, što je svakako respektabilno. Također, odlikuje se još i bežičnim punjenjem, te snagom motora od 168 KS. Nismo sigurni koliko ima smisla zamarati se izgledom jer će on sigurno do završnog proizvoda evoluirati i prilagoditi se ukusima i željama koje će onda biti aktualne, ali spomenimo da je I.D moderan i zabavan. Baš kao i većina električnih automobila, nema otvore na prednjoj strani jer nema zahtjeva za klasičnim hlađenjem, a i tu su nova digitalna svjetla koja kombiniraju i LED tehnologiju. Široko vjetrobransko staklo i panoramski krov pretvaraju kabinu u zbilja ugodno mjesto za boravak, a tome bi trebala pridonijeti i autonomna tehnologija koja bi trebala biti dio ovoga automobila, a dio standarda do 2025.

I.D je zapravo prvi u nizu novog poglavlja u VW-u koje kao krajnji cilj ima prodaju milijun primjeraka električnih vozila do već spomenute 2025. godine.