Honda E Prototype korak je do proizvodnje

Honda u Ženevi pokazuje sljedeći korak u avanturi koja je započela 2017. konceptom Urban EV u Frankfurtu – ovo je Honda E Prototype

Prije otprilike godinu i pol dana Honda je u Frankfurtu pokazala koncept Urban EV, studiju snažnog retro izgleda, ali s modernim DNA. Urban EV bio je, naravno, potpuno električan. Honda je već objavila kako će automobil doći u serijsku proizvodnju, a kasnije su se pojavile i špijunske fotografije koje potvrđuju tu namjeru. U Ženevu ipak neće još doći serijski model, već još jedan koncept – Honda E Prototype.

Već i na slikama koje su pokazivale kako bi trebala izgledati serijska verzija Urban EV vidjeli smo da je Honda dodala par vrata. Stoga ne čudi kako je ovaj koncept, koji je korak od proizvodnje, također petvratni kompakt. Kamere umjesto vanjskih retrovizora zadržane su. Konačna serijska verzija to će vjerojatno imati na popisu dodatne opreme.
Unutrašnjost je istovremeno i minimalistička i high-tech. Ekrani su raspoređeni gotovo čitavom širinom automobila, a automobil koristi i digitalni retrovizor, ekran koji je spojen s kamerom koja snima straga. Točne specifikacije pogona Honda još uvijek skriva, ali zanimljivo je primijetiti kako automobil ima stražnji pogon. Honda govori o dosegu od “preko 200 kilometara” s jednim punjenjem baterija. Konačna serijska verzija, vrlo slična ovom konceptu, s proizvodnih traka u Japanu sići će krajem ove godine.