Hyundaijeva inovacija za sigurnost djece dobila nagradu Safetybest 2018.

Najveći europski žiri Autobest nagradio je Hyundai priznanjem Safetybest  za inovativnu sigurnosnu tehnologiju, a još je dvije nagrade korejski proizvođač dobio od EuroNCAP-a

Sustav upozorenja o putnicima na stražnjoj klupi (Rear Occupant Alert) koji je razvio Hyundai, prepoznali su članovi žirija Autobest i nagradili priznanjem Safetybest 2018. Europski žiri sastavljen od automobilskih novinara nagradio je Hyundai priznanjem za inovativnu sigurnosnu tehnologiju, koja je ove godine predstavljena u novom Hyundai Santa Feu. Članovi žirija Autobest predstavljaju 31 europsku državu, čineći ga najvećim nezavisnim automobilističkim žirijem na svijetu.

Prva je to ugradnja takve napredne tehnologije u autoindustriji. Sustav upozorenja o putnicima na stražnjoj klupi (Rear Occupant Alert) signalizira prisutnost putnika, životinja ili predmeta na stražnjoj klupi, upozoravajući vozača prilikom napuštanja automobila ako stražnja vrata nisu otvorena, točnije žiri Autobesta naveo je da se radi o pionirskom sustavu i presudnom koraku prema sprečavanju vozača da napuste automobil i ostave dijete na stražnjem sjedalu čime se pomaže zaštiti života.

Nagrada Safetybest stigla je neposredno nakon objave da je novi Santa Fe dobio maksimalnih pet zvjezdica na nezavisnom sigurnosnom crash testu Euro NCAP-a (European New Car Assessment Program). Perjanica Hyundaijeve SUV ponude nudi široki raspon Hyundai Smart Sense tehnologija aktivne sigurnosti i sustava pomoći vozaču, uključujući i sustav za izbjegavanje bočnog sudara pri vožnji unatrag (Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist), koji je po prvi put ugrađen u Hyundaijev automobil. Ovaj sustav ne samo da upozorava vozača kada mu se pri vožnji unatrag uz ograničenu vidljivost približava drugo vozilo, već i automatski aktivira kočnice. Osim toga, Santa Fe je opremljen i sustavom Safety Exit Assis, koji sprečava nesreće u slučaju otvaranja vrata u situaciji približavanja drugog vozila privremenim zaključavanjem vrata.

Treća sigurnosna nagrada ovoga mjeseca za Hyundai je stigla također od Euro NCAP-a, koji je potpuno novi Hyundai NEXO proglasio za “najbolji u klasi” u kategoriji “velika off-road vozila”. NEXO je prvo vozilo s kombinacijom električnog i pogona na vodik koje je nagrađeno s pet sigurnosnih zvjezdica Euro NCAP-a što dokazuje pionirski pristup Hyundaija u dovođenju novih tehnologija na prometnice.

Provjerite još

Hyundai i20 N

Hyundai i20 N već juri po snijegu u Švedskoj

Hyundai i20 N sve je bliže serijskoj proizvodnji, a Korejci su s nama odlučili podijeliti …