Volkswagen nadograđuje infotainment u Golfu

Problematični infotainment sustav Volkswagen Golfa, kao i još nekih  modela koji ga koriste uskoro bi trebao biti unaprijeđen

Infotainment sustav Volkswagen Golfa nije baš ubrao puno pozitivnih reakcija. Nezgrapan je, često se ruši, a najčešće je samo spor, što smo iskusili više puta. Volkswagen je očigledno čuo kritike korisnika, budući da sada predstavlja poboljšanu verziju.

Kao prvo ugradili su brži čip. Zajedno s poboljšanim softwareom to bi trebalo rezultirati značajno bržim reakcijama sustava. Kao drugo, riješili su, ili barem tako tvrde, prilično čest slučaj neželjenog dodirivanja kontrola temperature i glasnoće ispod ekrana. Sada će te komande jednostavno biti isključene kada sustav registrira da netko koristi ekran. Još jedno važno područje koje je unaprijeđeno je glasovna kontrola koja, prema Volkswagenu, sada puno bolje razumije upute.

Što se tiče programskog dijela dorada, to se odnosi i na postojeće Golfove. Volkswagen će kontaktirati vlasnike od početka godine da odrade update ako to žele. Brži čip neće im se ugrađivati, ali definitivno će profitirati od novog softwarea. Ovo bi se bez sumnje trebalo odnositi i na druge modele u Grupi VW s istim infotainmentom poput ID.3 i Seat Leona, ali o tome još nema službenih informacija.

Provjerite još

Volkswagen Amarok

Nakon 13 godina stiže novi Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok druge generacije nastao je u partnerstvu s Fordom, što znači da ima sličnosti …