Toyota Supra

Konačno se ukazala nova Toyota Supra

Toyota Supra pete generacije konačno je službeno predstavljena na salonu automobila u Detroitu. Zapravo se zove GR Supra i definitivno je najpoželjnija Toyota danas

Još krajem ljeta novinari su imali priliku voziti maskirane prototipove, a Toyota je najavljivala skoro predstavljanje nove Supre. Očekivali smo ju početkom listopada prošle godine u Parizu, a pojavila se u siječnju ove godine u Detroitu. Svejedno, isplatilo se čekati.

Toyota Supra pete generacije, točnog naziva Toyota GR Supra, gdje je GR oznaka Gazoo Racinga, kućnog sportskog odjela, nastala je u suradnji s BMW-om koji je nedavno predstavio Z4. Iz Bavarske stiže Suprin motor, trolitreni redni šestocilindraš s twin-scroll turbom i varijabilnim upravljanjem ventilima koji razvija 340 KS i najveći okretni moment od 500 Nm koji je raspoloživ u širokom rasponu od 1600 do 4500 okretaja u minuti. Pogonski sklop postavljen je klasično – motor je naprijed uzdužno, a pogon na stražnje kotače. Mjenjač je automatski s osam stupnjeva.

Toyota Supra nudi dva načina rada – Normal i Sport kod kojih se mijenjaju zvuk, izmjene brzina i ovjes. Nova Supra od 0 do 100 km/h stiže za 4,3 sekunde, uz pomoć launch controla, a sustav kontrole stabilnosti VSC nudi način rada Track u kojem kasnije i manje intervenira. Stražnji je diferencijal aktivno kontroliran i stalno optimizira raspodjelu momenta među stražnjim kotačima i kod ubrzavanja i kod kočenja.

Toyota obećava vrhunski vozački doživljaj zahvaljujući kratkom međuosovinskom razmaku, kraćem od GT86, širokom tragu kotača, niskom težištu, rasporedom mase 50/50 i čvrstoj karoseriji. Kad već spominjemo karoseriju, sprijeda i straga nova Supra podsjeća na svoju četvrtu generaciju, dok je sve između inspirirano modelom 2000GT, prema Toyoti, originalnom ocu svih Supri. Prednja svjetla sastoje se od po tri LED jedinice, žmigavcima i dnevnim svjetlima. Straga dominira integrirani spojler, dok su maglenka i svjetlo za vožnju unatrag smješteni središnje u difuzor. Unutrašnjost sa središnje smještenim okretomjerom  mješavina je retro elemenata i moderne tehnologije. Na trokrakom kožom presvučenom volanu nalaze se polugice za ručno mijenjanje brzina.

Toyota GR Supra proizvodi se zajedno s BMW-om Z4 u Grazu u Austriji, a kupci će prve primjerke dobiti krajem ljeta. U prvoj je godini za europsko tržište namijenjeno 900 primjeraka.