Seat Ibiza

Ovako će izgledati nova Seat Ibiza!

Nekoliko sati prije Seatovog najavljenog “posebnog događaja” u javnost su iscurile prve fotografije koje otkrivaju kako će izgledati nova Ibiza

Španjolski Seat za danas u 19 sati najavio je “poseban događaj” koji će uživo prenositi na Facebooku, a opće je mišljenje kako se radi o prvom prikazivanju nove generacije Ibize. Nekoliko sati ranije na poljskoj stranici motofilm.pl objavljene su tri fotografije nove Ibize uz nekoliko podataka o motorima.

Nova Ibiza donosi oštriji i agresivniji dizajn od prethodnice, sličniji aktualnom Leonu. Uočljive su i značajno izraženije bočne linije s dva velika nabora po uzoru na prvi kućni SUV Atecu. Unutrašnjost je modernije i jednostavnije uređena, a središnju poziciju zauzima veliki ekran osjetljiv na dodir.

Peta generacija Ibize nastala je na MQB A0 platformi što je nova verzija popularne kućne platforme u VW Grupi, a upravo Ibiza je prvi model koji će na njoj biti predstavljen, prije nove generacije VW Pola koji će stići kasnije ove godine. Ponuda motora trebala bi se sastojati od trocilindarskog TSI benzinca sa 95 i 115 KS, kao i četverocilindarskog TSI-ja sa 150 KS. Dizelsku ponudu činit će tri verzije 1,6 TDI motora sa 80, 95 i 115 KS.