Volkswagen Polo

Novi Volkswagen Polo izgleda poput umanjenog Golfa

Vizualno osvježeni Volkswagen Polo izgledom se približio velikom bratu, a donosi i novosti u unutrašnjosti, kao i bogatiju opremu

Vokswagen je osvježio izgled Pola i time ga vizualno približio većem bratu Golfu. Volkswagen inače nije baš poznat po temeljitim dizajnerskim promjenama kod facelifta, ali kod Pola je vanjski izgled izmijenjen u velikoj mjeri. Prednja svjetla, sada standardno LED, novog su oblika i imaju traku s donje strane dvije trake. Linija dnevnih LED svjetala nastavlja se i ispod nove maske. U najbogatijem paketu opreme Polo je dobio i LED matrična svjetla. Novi je i oblik prednjeg odbojnika koji se razlikuje, ovisno o verziji.

Očekivano, i straga se najuočljivija promjena odnosi na svjetla koja su jednostavna i uglata, a ulaze duboko u poklopac prtljažnika kao, pogodili ste, Golfa. Zanimljiv detalj je nabor koji kreće iz vanjskih kuteva svjetala, proteže se preko C-nosača krova i nastavlja do prednjeg blatobrana. Kao i prije, logo marke je u sredini poklopca prtljažnika, a novost je natpis Polo velikim slovima ispod njega.

Novosti ima i u unutrašnjosti. Primjerice, novi je infotainment sustav koji sada može imati i ekran od 9,2 inča, a podržava, između ostalog, bežično povezivanje putem aplikacija Android Auto i Apple CarPlay. Iza volana je, ovisno o opremi, osam ili 10-inčni ekran s digitalnim instrumentima. Analognih instrumenata više nema niti u verziji “već od…”

Popis sigurnosne opreme i sustava za novi polo je proširen. Tako se na njemu sada, na popisu opcija, nalazi i sustav IQ Drive Travel Assist koji omogućuje poluautonomnu vožnju (razine 2) na autocesti. Modeli s ovim sustavom imat će tipke osjetljive na dodir umjesto klasičnih na upravljaču. Sustav Side Assist je unaprijeđen, a sustav Lane Assist koji zadržava automobil u voznoj traci sada je na popisu serijske opreme.

Ponuda motora ostaje jednaka kao i dosad što znači da su u njoj samo benzinski motori. Osnovni je atmosferski 1,0 MPI sa 80 KS, a slijede ga 1,0 TSI sa 95 i 110 KS. Slabija verzija TSI motora opcijski je dostupna sa sedmostupanjskim automatskim mjenjačem DSG, dok je kod snažnije on na popisu serijske opreme.

Na tržište novi Volkswagen Polo stiže kasnije ove godine.

 

Provjerite još

Volkswagen Multivan

Novi Volkswagen Multivan sve je bliže

Nije tajna da se u Wolfsburgu “kuha” posve novi Volkswagen Multivan, a sada je odjel …