Opel GT X Experimental pokazuje lice svih budućih kućnih modela

Nakon točno godine dana kao dio Grupe PSA, Opel predstavlja koncept GT X Experimental koji najavljuje budućnost izgleda svih njegovih modela

Opel GT X Experimental daje prvi dojam onoga što donosi budućnost i kako će Opelovi modeli izgledati do sredine 20-ih godina 21. stoljeća. To je prvo vozilo s novim Opelovim licem. Koncept marke slijedi novi “Opelov kompas” koji strukturira dizajn prednjeg dijela budućih modela. Glavna značajka kompasa dvije su istaknute osi koje se sijeku na logotipu. S jedne strane tu je karakteristični središnji nabor na poklopcu motora, a s druge prepoznatljiva svjetla za dnevnu vožnju u obliku krila.

Prednja svjetla, svjetla za dnevnu vožnju, kamere i senzori pomoćnih sustava zajedno s munjom uokvireni su jedinstvenim dizajnerskim elementom. On podsjeća na otvor za oči na motociklističkoj kacigi, pa se stoga zove vizir. Opelov vizir bit će prvi put predstavljen upravo na  modelu GT X Experimental i dat će budućim Opelovim modelima novo lice.

Novi Opel GT X Experimental bit će predstavljen kasnije ove godine, a njegovo ime utjelovljuje dugu tradiciju trendovskih konceptnih automobila u Opelu. Proizvođač automobila iz Rüsselsheima bio je prvi europski proizvođač koji je 1965. predstavio studiju dizajna u obličju sportskog modela Experimental GT. Monza Concept (2013.) i GT Concept (2016.) bili su prekretnice na putu do GT X Experimentala.