insignia sports tourer

Stigla i karavanska Insignia Sports Tourer

Nakon što je krajem prošle godine predstavio Insigniju Grand Sport u praktičnoj petvratnoj karoseriji Opel je prikazao i njezinu karavansku inačicu označenu kao Insignia Sports Tourer

Izgled od C-nosača krova prema naprijed jednak je Grand Sportu, a straga je dodan prostrani prtljažnik. Stražnji svjetlosni sklopovi vrlo su slični, kao i odbojnik, a kromirani okvir prozora proteže se do svjetala. Sa svojih 4986 milimetara dužine nova je Insignia Sports Tourer za 73 milimetra duža od prethodne generacije, a međuosovinski razmak narastao je za čak 92 milimetra što se značajno odražava na prostranost kabine. Narasla je i ukupna dužina prtljažnika s preklopljenim sjedalima na više od dva metra.

Ukupan obujam prtljažnog prostora iznosi 1638 litara što je za 110 litara više nego prije, dok je osnovni obujam na razini prethodnika i mjeri 520 litara. Stražnja se klupa može preklapati u omjeru 40:20:40.

Zahvaljujući novoj platformi Sports Tourer je značajno smršavio, čak do 200 kilograma u odnosu na prethodnu generaciju što se, naravno, odražava na performanse i potrošnju goriva. Ponuda motora bit će jednaka kao i u petvratnoj Insigniji što znači kako će benzinsku ponudu činiti 1,5 i 2,0-litreni turbo motori, dok će turbodizelaši biti obujma 1,6 i dvije litre.