Kia Picanto

Ovako će izgledati nova Kia Picanto

Modelska ofenziva Kie ne prestaje. Na tržište ovih dana stižu ovi Rio i hibridni SUV Niro, a za salon automobila u Ženevi u ožujku korejska tvrtka priprema novu generaciju Picanta. Kao i ranije, najmanji kućni model dijelit će mehaniku s najmanjim Hyundaijem i10, ali će za razliku od njega imati nešto agresivniji i sportskiji izgled. To bi prije svega trebalo biti postignuto agresivnim prednjim odbojnikom s velikim usisnicima i širokom maskom hladnjaka. Naravno, i Kia Picanto će imati svjetla i masku koji oblikuju “tigrov nos”, kako Kia naziva svoj aktualni dizajnerski potpis.

Unutrašnjost će biti slična onoj u novom Riu, što je svakako plus, a i njome će dominirati veliki ekran osjetljiv na dodir okružen tek s nekoliko tipki. Materjali bi trebali biti kvalitetniji, kao i razina završne obrade, ali u to ćemo se moći uvjeriti tek u ožujku.

Što se pogonskih motora tiče, njih će Kia Picanto također dijeliti s Hyundaijem i10 što znači da će ga pokretati  trocilindarski 1,0 benzinac sa 66 KS ili četverocilindarski 1,25 snage 87 KS.