Toyota bZ4X

Toyota bZ4X električni je SUV s dosegom do 450 kilometara

Toyota bZ4X prvi je potpuno električni model ove marke u Europi. Nudit će se s pogonom na prednje ili sve kotače, a imat će doseg od 450 kilometara

Možda se čini neobično, ali Toyota, kraljica hibrida već desetljećima, dosad u ponudi nije imala potpuno električni model, osim Miraija koji koristi vodikove ćelije goriva. No, od sljedeće godine to se mijenja. Dolazi Toyota bZ4X, prvi električni automobil s baterijama ove marke u Europi, naravno u najpopularnijem obliku SUV-a.

Ako vam se oštre linije bZ4X-a čine poznatim, to je stoga što je riječ o serijskoj verziji istoimenog koncepta prikazanog u travnju u Šangaju. Vizualno se nije puno promijenio. Zanimljivo je kako je izgled bZ4X-a sa zatvorenim nosom i gotovo pospanim LED prednjim svjetlima potpuno novi u Toyoti, ali je još uvijek u skladu s aktualnim kućnim modelima kao što je RAV4.

Jednako kao i izvana, bZ4X i iznutra prati izgled koncepta, a to znači i da ima neobičan upravljač koji izgleda kao da pripada u kokpit zrakoplova, a ne u automobil. Toyota ga naziva One Motion Grip, a zahvaljujući posve varijabilnim odgovorima na pomake volana, nije potrebno micati ruke s volana tijekom skretanja. Naravno, to je moguće jer se koristi sustav steer-by-wire što znači da ne postoji fizička veza između volana i ostatka upravljačkog sustava. Postojat će i verzija s klasičnim volanom. Iza neobičnog volana nalazi se 7-inčni ekran s instrumentima, dok je u sredini veliki ekran infotainmenta koji se nastavlja u visok središnji greben između prednjih sjedala.

Toyota još uvijek nije objavila detaljne specifikacije novog modela, ali iz onog što znamo možemo zaključiti puno. Toyota bZ4X po pitanju dužine najsličnija je RAV4, iako je od njega niža. Međuosovinski razmak od 2,85 metara punih je 16 centimetara veći od RAV-a, što je očekivano, budući da je riječ o električnom modelu. To je više u rangu Highlandera, a značajno nadmašuje i konkurente poput Volkswagena ID.4 i Škode Enyaq iV. Prtljažnik ima 452 litre, što nije previše, pa se čini kako su putnici dobili najviše prostora.

Toyota bZ4X prvi je model ove marke koji koristi platformu E-TNGA namijenjenu isključivo električnim automobilima. Oznaka bZ znači “Beyond Zero” i u budućnosti će označavati sve potpuno električne Toyote. Nešto kao Ioniq u Hyundaiju, EQ u Mercedesu ili “i” u BMW-u. Broj iza bZ označava poziciju u ponudi, dok X označava kako je riječ o SUV-u ili crossoveru.

Nova će se električna Toyota nuditi s dvije vrste pogona. Osnovna verzija imat će elektromotor od 204 KS i 265 Nm koji pokreće prednje kotače. S njim će bZ4X od 0 do 100 km/h stizati za 8,4 sekunde. Verziju s pogonom na sve kotače pokretat će dva elektromotora koji zajedno imaju 218 KS i 336 Nm. Njoj do 100 km/h treba 7,7 sekundi. Obje verzije imaju najvišu brzinu od 160 km/h. Baterija je uvijek kapaciteta 71,4 kWh.

Iako još nema europsku homologaciju Toyota već najavljuje doseg od 450 kilometara, prema normi WLTP, s jednim punjenjem baterije. Toyota bZX4 standardno dolazi s toplinskom pumpom, a vodom hlađena baterija može se napuniti do 80 posto za pola sata na brzom punjaču od 150 kW. Toyota procjenjuje kako će tijekom deset godina korištenja ili nakon 240.000 kilometara baterija izgubiti tek 10 posto kapaciteta.

Ovaj model početak je serije električnih modela pod oznakom bZ, a Toyota ih planira sedam do 2025. Do te godine oko deset posto svih prodanih Toyota trebalo bi biti s nula emisija (baterije ili vodik). Iako je bZ4X prvi električni model Toyote u Europi, japanska marka već neko vrijeme ima električne modele u Kini i SAD.

Europska premijera bZ4X bit će 2. prosinca, a prvi će kupci ubrzo nakon toga moći i naručiti svoje primjerke.

Provjerite još

Toyota GR Corolla

Toyota GR Corolla opaka je vozačka igračka

Recept koji je izvrsno upalio na Yarisu Toyota je sada primijenila na Corolli. Rezultat je …