Volkswagen T-Cross najmanji je SUV iz Wolfsburga

Nakon Seat Arone koja je stigla početkom godine, sada VW Grupa ima još jedan adut u klasi malenih SUV-a i crossovera – Volkswagen T-Cross koji se bazira na Polu

Pomama kupaca za SUV-ima svih veličina traje već nekoliko godina, pa stoga nije čudno što takvi modeli niču kao gljive poslije kiše. Volkswagen je poznat po tome da su takve priče uključuje prilično kasno, ali to ga nikad nije spriječilo u ostvarivanju dobrih prodajnih rezultata. Kategorija malih SUV-a kojom već pet godina dominira Renault Captur proljetos je dobila prvog konkurenta iz VW Grupe u obliku Seat Arone, a sada stiže i Volkswagen T-Cross.

Urbani crossover, kako ga u Wolfsburgu opisuju, smjestio se u ponudi stepenicu ispod T-Roca. Baziran je na u koncernu široko rasprostranjenoj platformi MQB A0, dug je 4,11 metara što je 5,4 cm više od Pola, dok mu je međuosovinski razmak 2,56 metara. Osnovni obujam prtljažnika je 385 litara. Stražnja se klupa može pomicati za 14 centimetara naprijed-natrag, ovisno o potrebama, pa tako prtljažnik može narasti na 455 litara, dok se njezinim preklapanjem oslobađa 1281 litra korisnog prostora.

Vizualno je Volkswagen T-Cross u mnogome umanjeni Tiguan, a pomalo iznenađuje izgled stražnjeg dijela automobila koji ne nalikuje niti jednom kućnom modelu. Između stražnjih svjetala smještena je široka crvena crta, ali za razliku od nekih drugih modela, ona nije dio svjetlosnih sklopova, već je riječ tek o reflektivnoj traci.

U unutrašnjosti nema nikakvih iznenađenja. Iako nije baš copy-paste iz Pola ili T-Roca, unutrašnjost je vrlo slična onima u ta dva modela. Novi je i volan u T-Crossu. U bogatijim paketima opreme Volkswagen nudi “dizajnerski paket” u kojem ploče na armaturi dobivaju “3D izgled”. Presvlake sjedala u dvije boje također su dio paketa, a i poklopci retrovizora i kotači mogu se dobiti u drugoj boji.

Volkswagen T-Cross imat će samo prednji pogon, a za pokretanje će, biti zadužena četiri motora. Benzinci su dvije verzije 1,0 TSI turbo trocilindraša sa 95 i 115 KS, kao i 1,5 TSI četverocilindraš sa 150 KS. Dizelsku ponudu čini 1,6 TDI sa 95 KS. Svi osim najsnažnijeg dolaze sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem, a automatski mjenjač s dvije spojke (DSG) je na popisu dodatne opreme. 150 KS snažan benzinac serijski dolazi sa sedmostupanjskim DSG mjenjačem.

Na tržište novi Volkswagen T-Cross stiže sljedeće godine, a kao i Polo, proizvodit će se u Španjolskoj, u tvornici u Navarri.