RABLJENI Citroen C3 Aircross je drukčiji, udoban i povoljan

Citroen C3 Aircross zanimljiv je proizvod koji u sebi uspješno spaja trendovski oblik SUV-a s ponovno otkrivenom Citroenovom idejom proizvodnje drukčijih automobila

Citroen C3 Aircross na tržištu je od 2018., kada je u općem trendu “SUV-izacije” naslijedio nekoć prilično popularni maleni monovolumen C3 Picasso. Kao i on, C3 Aircross tehnološki se zasniva na C3 s kojim dijeli pogonske motore i platformu.

Robustan i odvažan izgled Citroenu C3 Aircross daju pravu kombinaciju SUV-a i malenog kompakta, uz dozu monovolumena. Nastup je potpuno SUV-ovski, iako terenski izgled ne podupire niti jedan model s pogonom na sve kotače. To uopće nije važno jer znamo da će među njegove teže zadatke spadati vožnja djece u školu, savladavanje ležećih policajaca i penjanje na visoke rizole.

Unutrašnjost ima neke detalje poznate iz C3, ali ukupno ostavlja dojam dosta “odraslijeg” proizvoda. Početna kombinacija tkanine i sive tvrde plastike nije pretjerano profinjena, ali opcijski paketi uređenja Metropolitan Grey i Hype Colorado donose mekšu plastiku na nekim dijelovima armature i zanimljive kombinacije boja. Prednja sjedala dio su Citroenovog pristupa “Advanced Comfort” pa su šira i mekša od onih na koje smo navikli kod konkurenata.

U unutrašnjosti je puno plastičnih elemenata koji nisu svi baš vrhunske kvalitete, ali sve zajedno izgleda sjajno. Uostalom, teško nam se sjetiti ijednog konkurenta koji nema poneki jeftini plastični detalj.

Prilično kutijast oblik kabine nudi puno prostora, čak i za glave putnika straga, a prtljažnik osnovnog obujma od 410 litara među najvećima je u klasi. Preklapanjem stražnje klupe oslobađa se 1289 litara prostora, a utovar i većih predmeta je lagan zahvaljujući velikom i širokom otvoru.

Ponuda motora poznata nam je iz ostalih Citroenovih modela. Benzinsku ponudu čine tri verzije 1,2-litrenog trocilindraša s turbopunjačem. Najslabiji ima 82 KS, srednji 110, a najsnažniji 130 KS. Turbodizelaši se kriju iza oznake BlueHDi, a riječ je o 100 i 120 KS snažnim verzijama 1,6-litrenog četverocilindraša. Većina motora serijski dolazi s petostupanjskim ručnim mjenjačima, a uz najsnažnije motore dolaze šestostupanjski mjenjači. Benzinac od 110 KS dolazi i u verziji s automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva.

Sve verzije dolaze isključivo s prednjim pogonom, a na popisu doplata bio je pametni sustav Grip Control.

U vožnji C3 Aircross ostavlja dojam malo veće i više verzije C3 i u većini slučajeva to nije loše. Logično, jer dva automobila dijele veliki broj dijelova i oba su na dobro poznatoj platformi PF1. To nije najsofisticiranije podvozje na tržištu, a korijene vuče još iz Peugeota 206, ali kroz godine je dorađivano, pa na Aircrossu funkcionira i više nego solidno. U brzim zavojima Aircross se zapravo naginje i manje nego što bi očekivali.

Riječ je o još relativno novom modelu, pa nekih posebnih problema s pouzdanosti baš i nema. Najviše se problema javlja s amortizerima i oprugama, kao i s bržim trošenjem kočionih diskova. Posebno kod HDi motora treba obratiti pažnju na potrošnju ulja.

Pored dopadljivog izgleda i dobre ponude prostora, veliki adut rabljenog C3 Aircrossa je i cijena koja je u pravilu vrlo umjerena.

Aktualnu ponudu Citroena C3 Aircross u Autoto možete provjeriti ovdje.

Provjerite još

Novi Citroen e-C3 ima velike ambicije

Četvrta generacija Citroena C3 predstavljena je u električnoj verziji koja želi biti najpovoljniji električni europski …