Čolak poveo sezonu

Održana je prva ovosezonska trka Auto i Točka MX-5 iRacing kupa. Marin Čolak probio led

Nema labavo. Od samog početka sezone da se naslutiti da slijedi žestok okršaj na samom vrhu. U sezonu su startali aktualni prvak Dominik Orešković te vice prvak Stjepan Novosel, a iza njihovih leđa krenula je prava hajka prema vrhu!

Nju je pak predvodio Marin Čolak, no ni ostali vozači nisu pokazali puno više milosti. Dominik je poveo na kvalifikacijama za svega 0,011 sekundi ispred Čolaka. Na trećem mjestu bio je Stjepan Novosel, ispred Marka Škalića i Marka Muheljića.

Marin je stiskao Dominika, no nije bilo puno prilike za prolaz. Greškom na kočenju Čolak je dotaknuo Oreškovića i Dominik se morao pomaknuti. Do kraja utrke je Dominik je pokušavao proći Marina, no Čolak nije radio greške.

Novosel, Škalić i Muheljić vozili su svoju mirnu utrku, bez promjena. Iz kruga u krug rundali su kvalifikacijske krugove.

Njima iza leđa dešavale su se prave drame. Pogodaka i kontakata bilo je pregršt. Slijed je započeo Gibanica kad je udario Gerharda Voslooa. Na njega je naletio Milan Šitum, a kasnije se klupko vodilo oko sedmog i dvadesetog mjesta. Žar borbe i činjenica da se radilo o prvoj utrci sezone kumovali su nekim od spektakularnih razbijanja.

Marin Čolak je prije par mjeseci odustao od iRacinga. Razočaran u svjetsko prvenstvo, odlučio je napraviti dužu pauzu. Bilo je to relativno kratkog vijeka. Vratio se prvo s G29 volanom, pa zatim ponovo uzeo prilično solidnu opremu kako bi opet mogao biti konkurentan.

Ubrzali su se i ostali. Domaće prvenstvo ne shvaća se olako. Vozači se više spremaju za hrvatsku ligu nego za svjetske utrke. Biti prvak stvar je prestiža. Neki treniraju i po desetak sati. To samo dokazuje da je nekolicina na vrhu zaista top nivo i može se natjecati na svjetskoj razini, a ostatak ekipe hrabrim koracima unaprjeđuje vještinu.

Uz MX-5 kup ove je sezone krenuo i GT3 kup te Endurance GT3 kup. Privukli su velik interes vozača, a ako se tako i nastavi, možda sljedeće sezone umjesto Mazde prijeđemo upravo na GT3. Jako je malo friških vozača u skupini.

Ukoliko vas zanima pristup ligi i kako početi s iRacingom, ekipa iRacing Hrvatske dostupna je na istoimenoj stranici i grupi na Facebooku. Potražite ih i raspitajte se za detalje. Sve što vam treba su računalo, volan, monitor i iRacing koji možete skinuti na iRacing.com. Sve ostalo ide samo po sebi. Sretno.

 

 

 

 

Provjerite još

Silverstone označio ulaz u super završnicu

Orešković je opet uspio pobjeći. No iza njegovih leđa odvijala se prava drama. Novosel, Muheljić, …