Dominik kralj Daytone

U trećoj utrci Auto I Točka iRacing MX-5 kupa Dominik Orešković odnio je tijesnu pobjedu ispred Romana Berinića

Svega 0,081 sekunda dijelila je prvo i drugo mjesto. Odličnim taktiziranjem od početka do kraja Dominik Orešković je kontrolirao utrku i nadmudrivao se s Romanom Berinićem. Vodeći dvojac odlijepio se čak 16 sekundi od ostatka „krda“ kojeg je predvodio Stjepan Novosel.

Novosel je bio zadovoljan svojom utrkom budući je startao sa sedme pozicije i probio se do trećeg mjesta. Odlučio je ne kockati i zadržati se tu gdje je. Ispred njegovih očiju odvila se drama Kristijana Peruška i Marka Urbića koji su se sudarili i završili pokraj staze.

Kontakta nije manjkalo ni iza njih. Od samog starta gdje je bilo žestoko već u prvom zavoju, pa kasnije i u prvoj ukosnici, sve do zadnjeg kruga gdje je bilo guranja i po startno ciljnoj ravnici.

Definitivni rekorder po pitanju kontakata bio je Luka Petrinić koji je startao sa začelja i napao odlučno ne bi li se probio do vrha. „Zapeo“ je na Enricu Marottiju. S njim je vodio blisku borbu do samog kraja, gdje je Enrico ipak bio brži za svega par milimetara.

Bila je ovo odlična utrka koja je Dominiku Oreškoviću donijela vrijedne bodove. I dalje vodi Romano sa 168 bodova. Dominik ima 152 boda, a ovom je trkom dao Beriniću naslutiti da neće tek tako odustati od napada na naslov. Treći je Stjepan Novosel, četvrti Luka Petrinić a peti Igor Krstinić.

Sljedeća utrka na rasporedu je 5. srpnja. Najavljena je staza Summit Point Raceway no zbog male propusnosti same staze organizatori će možda mijenjati stazu ili konfiguraciju. Do tad pogledajte snimku prijenosa utrke. Lajkajte, popratite naš YouTube kanal i priključite se iRacing Hrvatskoj.

Provjerite još

Romano ponovo na vrhu

Na drugoj utrci Auto i Točka MX-5 iRacing kupa Berinić prvi, ispred Oreškovića i Maria …