Dominik Orešković – prvak sezone 2020!

Održana je i zadnja utrka Auto i Točka MX-5 iRacing kupa, koja nam je kristalizirala situaciju za treće mjesto

Nakon 10 utrka, preko 200 incidenata, brojnih odustajanja, ali i pregršta žestoke borbe došli smo do samog kraja sezone. Dominik Orešković osigurao je svoj naslov na Silverstoneu gdje mu više definitivno nitko nije mogao ni primirisati. Staza Tsukuba označila je samu završnicu

Iza njega, naslov vice prvaka pripao je Stjepanu Novoselu, koji se u zadnjim metrima izborio za mjesto na postolju. Bez obzira na to da je sve bilo riješeno, ovaj je dvojac došao na zadnju utrku i vozio se na nož od početka do samog kraja.

Iza njih, na četvrtom mjestu našao se Berislav Kovačić koji ih je suvereno pratio od početka do kraja utrke. Doduše na manjoj distanci. Četvrti je bio Luka Sadrić koji se već na kvalifikacijama dobro pozicionirao i do kraja utrke plovio relativno mirnim morem.

U jednom trenu mu je prijetio za leđima Borna Vlašić. Borni je koncentracija kasnije pala i morao se boriti s Mariom Vlašićem koji ga je stiskao do samog kraja.

Za treću poziciju u prvenstvu borili su se: Srđan Gibanica, Marko Muheljić, Tino Šturlić, Romano Berinić, Borna Vlašić i Igor Krstinić. Iako se radilo o zadnjoj stepenici postolja napetosti nije manjkalo. Ona je doduše bila više prijateljske prirode.

Kad se svjetla na startnom semaforu ugase prijateljstvo pada u drugi plan. Adrenalin i želja za dobrim rezultatom na njemu poznatoj stazi, zamaglila je pogled Tomislavu Gašparoviću – Špricaljki. Tsukuba je skliska i traži više strpljenja. Pre žestoko je krenuo na startu i prekasno kočio na prvi zavoj.

Udario je Zvonimira Ercegovca koji se, zajedno s Tomislavom, izvrtio na sred staze i preprećio put drugima. U kaosu izbjegavanja došlo je do kontakta između više automobila, između ostalog udarac je popio i Marko Muheljić, jedan od glavnih konkurenata za treće mjesto prvenstva.

Oštećenje ga je koštalo brzine. Njegov auto je bio teško vozljiv i padao je u poretku. Prestigao ga je glavni konkurent Srđan Gibanica, te Borna Vlašić. Muheljić nije odustao, popravio je auto u boksu i nastavio. Završio je tek sedamnaesti, no to je bilo dovoljno da osigura treće mjesto ispred Srđana Gibanice s 11 bodova razlike.

Pregršt incidenata, trikovitih situacija, ali i smijeha, druženja i razvoja natjecateljskog duha, kroz koji se gradila vozačka vještina. Tako bi otprilike okarakterizirali prvu sezonu iHR-a.

Nagrade za prvu trojicu osigurala je Mazda Hrvatska. Nastavak slijedi uskoro, kada će biti poznat kalendar sa svim izmjenama i dopunama. Slijedi 10 utrka u 2021. godini, s istim stazama, ali izmijenjenom rasporedu.

Uz MX-5 kup starta i GT3 prvenstvo te Endurance GT3 prvenstvo. Stoga ako se nista još uključili pravo je vrijeme da sjednete za volan.

 

Provjerite još

Silverstone označio ulaz u super završnicu

Orešković je opet uspio pobjeći. No iza njegovih leđa odvijala se prava drama. Novosel, Muheljić, …