Dvije utrke do kraja Orešković i dalje dominantan

Dominik Orešković gotovo da nije nastupio na osmoj utrci prvenstva zbog nesporazuma s iRacingom. Srećom, problemi su otklonjeni i sa samo par sati treninga deklasirao je ostatak grida

Ekipa iRacing Hrvatska okupila se na osmoj utrci prvenstva, na Lime Rocku, jednoj od najpoznatijih staza iRacinga, inače u vlasništvu Skip Barbera, i pokušala razriješiti pitanje prvaka. 28 vozača startalo je na utrku, uključujući i neke nove članove koji već duže vrijeme voze iRacing no tek odnedavno znaju za domaće prvenstvo.

Prva dva zavoja prošla su bez kontakata, uključujući i cijeli prvi krug gdje nije bilo spektakularnih guranja koje smo vidjeli u prijašnjim utrkama. Oprezni no i dalje prilično agresivni, najviše su bili pripadnici sredine grida, koji su se nastojali probiti prema vrhu. Svoj udio udaraca primili su i dali Goran Krajinović, Nikola Šimunović te Luka Jevnik.

Stjepan Novosel startao je drugi i s nestrpljenjem je čekao da Dominik napravi grešku te da ga napadne, no od početka do kraja utrke Orešković je bio konstantan, brz i neuhvatljiv. Trenutno je njegovo vodstvo tek matematički moguće uhvatiti. Stjepanu se u najmanju ruku smiješi naslov viceprvaka.

Na trećem mjestu Lime Rock Chichanes utrke našao se Marko Muheljić koji je vodio vatrenu borbu s Bornom Vlašić. Ovaj dvojac izmjenjivao se na trećem mjestu nekoliko puta kroz utrku i nadmudrivao se kroz prvi zavoj. Borna je krivom procjenom u jednom krugu izgubio previše i jednostavno nije mogao vratiti poziciju. Muha je tako uzeo vrijedne bodove na putu prema trećem mjestu prvenstva.

Borna Vlašić je završio četvrti ispred Maria Vlašića i Srđana Gibanice. Na sedmom mjestu našao se Berislav Kovačić a iza njega slijedili su Zvonimir Ercegovac i Arian Suša te Vedran Rustić.

Tino Šturlić ni ovaj put nije pošteđen. Čovjek s metom na leđima našao se na jedanaestom mjestu, nakon prilično dobre šeste startne pozicije.

Sljedeća trka vozi se na Silverstoneu 06. prosinca. Pratite nas uživo na YouTubeu i priključite se iRacing Hrvatska za friške novitete.

Provjerite još

Dominik Orešković – prvak sezone 2020!

Održana je i zadnja utrka Auto i Točka MX-5 iRacing kupa, koja nam je kristalizirala …